DÜNYA

Peskov: G20’deki Putin-Trump görüşmesi konusunda henüz bir kesinlik yok

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Arjantin’de yapılacak G20 zirvesi kapsamında bir araya gelmesi konusunda kesin bir anlaşma olmadığını söyledi.
Sitede oku

Rossiya televizyonuna konuşan Peskov “ABD’li meslektaşlarımızın durumu sürekli değişiyor, belki bizimkinde de değişiklikler olabilir. Bu nedenle görüşme konusunda henüz kesin bir anlaşma yok, net bir şey söyleyemeyiz” dedi. Peskov, Arjantinli kaynaklardan Trump’ın ülkedeki ziyaret süresini bir güne indireceğini duyduklarını, bu nedenle durumun nasıl yansıyacağını bilmediklerini kaydetti. Peskov, iki ülke arasında görüşülecek konuların her geçen gün arttığını da vurguladı.

'INF’NİN AKIBETİ HEM RUSYA’DA HEM AVRUPA’DA ENDİŞEYE YOL AÇIYOR'

Zaharova: INF'den çekileceğini açıklayan ABD tam askeri hâkimiyet sağlamanın peşinde
Trump’ın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) çekileceklerini açıklamasına değinen Peskov, anlaşmanın akıbetinin belli olmadığını, konunun hem Rusya hem de Avrupa’da endişeye sebep olduğunu ekledi. Peskov “Avrupa Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması konusunda endişeli, biz de öyleyiz. Anlaşmanın akıbetinin ne olacağı belli değil, önemli olan anlaşma kapsamındaki füzelere ne olacağı, bu da bilinmiyor. Bu sebeple oturup konuşulması gerekiyor” dedi.

Trump, INF’den çekileceklerini açıklamıştı.

G20 zirvesi 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Arjantin’de gerçekleşecek.

Yorum yaz