DÜNYA

LÖSEV kumbaralarını çalmıştı: 'Karnım açtı, pişmanım'

Lösemili çocukların tedavilerine destek için iş yerlerine konulan bağış kumbaralarını çaldığı belirlenen 25 yaşındaki Umut A., Bursa'da bir parkta uyurken yakalandı. Hırsızlık ve kapkaç suçlarından sabıkası olduğu belirlenen şüphelinin sorgusunda, "Karnım açtı. Kumbaraları çaldım, pişmanım" dediği bildirildi.
Sitede oku

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 3 ayrı iş yerinde, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından lösemili çocukların tedavilerinde kullanılmak üzere bağış toplamak için konulan ve herhangi bir güvenlik önlemi alınmayan kumbaraların 1.5 ay içerisinde 3 adedi çalındı.

Beşevler Mahallesi Yıldırım Caddesi'nde unlu mamuller satan bir işletmenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri izleyen polis ekipleri, olayı gerçekleştirenin hırsızlık ve kapkaç suçlarından sabıkası olan Umut A. olduğunu tespit etti.

Umut A., Osmangazi ilçesinde bir çocuk parkındaki bankta dün gece uyurken yakalandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi'nde sorgulaması yapılan Umut A.'nın, "Karnım açtı, ne yapacağımı bilemez bir haldeydim. İki iş yerinden LÖSEV kumbaralarını aldım. Kutuları nereye attığımı hatırlamıyorum. Pişmanım" dediği bildirildi.

Umut A., hırsızlık suçundan Bursa Adliyesi'ne sevk edildi. Daha önce de LÖSEV'in kumbarasını çalan Ş.K., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Yorum yaz