DÜNYA

Kaliforniya'da bara silahlı saldırı: 13 ölü

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir barda düzenlenen silahlı saldırıda saldırgan ve 12 kişi hayatını kaybetti.
Sitede oku

ABD'nin Los Angeles kentinin 60 kilometre batısındaki Thousand Oaks'da Borderline Bar & Grill adlı barda silahlı saldırı düzenlendi.

Şerif Geoff Dean tarafından yapılan açıklamada, aralarında şerif yardımcısının da olduğu 12 kurbanın Los Angeles yakınlarındaki Thousand Oaks'da 'Borderline Bar&Grill' isimli gece kulübünde uğradıkları saldırı sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

Dean, saldırı anında barın üniversitede öğrencilerin katıldığı bir Amerikan folk müziği (Country music) gecesine ev sahipliği yaptığını aktardı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, bir saldırganın öldürüldüğü belirtildi ancak kimin öldürdüğüne dair bir bilgi verilmedi.

'SALDIRGAN 20'Lİ YAŞLARDA SAKALLI VE SİYAH GİYİMLİ BİR ERKEK'

Öte yandan LA Times'a konuşan bir güvenlik polisi, saldırı anında 30 el ateş açıldığını ve saldırganın 20'li yaşlarda sakallı ve siyah giyimli bir erkek olduğunu söyledi.

Kaliforniya'da yaşanan bar saldırısına ilişkin olarak sosyal medyadan açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "Kaliforniya'da yaşanan korkunç saldırı hakkında bilgilendirildim. Güvenlik güçleri ve acil müdahale ekipleriyle beraber FBI olay yerinde. Şu anda 13 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Saldırgan ölürken, saldırının yaşandığı bara ilk olarak giren polis memuru da aynı şekilde hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

​Trump, "Polis, müthiş bir cesaret gösterdi. Kaliforniya otoyol devriyesi, 3 dakika içerisine geldi. Olaya ilk olarak müdahale eden şerif yardımcısı ise birçok kez vuruldu. O şerif yardımcısı hastanede hayatını kaybetti. Bütün kurbanlara ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Güvenlik güçlerimize teşekkürler" dedi.

Yorum yaz