MULTİMEDYA

ABD'ye yürüyen göçmen konvoyu yolu yarıladı

Sitede oku
1 / 8
Meksika üzerinden ABD'ye geçmeye çalışan binlerce göçmenden yaklaşık 450'si başkent Meksiko'ya vardı.
2 / 8
Kente ilk ulaşan grup, geçici barınakların kurulduğu bir stadyuma yerleştirildi. Meksiko yönetimi, göçmenler için gıda ve su yardımlarının hazır olduğunu açıkladı.
3 / 8
Göç boyunca yürüyen göçmenlerin bulundukları nokta, en yakın ABD sınırı olan Texas'a, yaklaşık 805 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
4 / 8
Meksika'nın Chiapas, Oaxaca ve Veracruz kentlerini kapsayan güzergahta 500 kilometrelik mesafeye kadar uzanan ve 3 gruptan oluşan konvoy, başkente doğru devam ediyor.
5 / 8
Honduras, Guatemala ve El Salvador'dan zulüm, şiddet ve yoksulluk nedeniyle kaçan ve 7 bin kişiden fazla olduğu değerlendirilen konvoyun yolculuğu, birkaç hafta önce Honduras'tan başlamıştı.
6 / 8
ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta yaptığı açıklamada, göçmen konvoyunun ABD'ye girişine izin vermeyeceklerini belirtmiş; Meksika sınırına 10-15 bin asker göndereceklerini kaydetmişti.
7 / 8
Taşla silah arasında "fazla fark" olmadığını söyleyen Trump, güvenlik güçlerine, göçmenlerin atacağı taşı silah gibi görmelerini atılan taşlara ateşle karşılık verilebileceğini belirtmişti.
8 / 8
Trump ayrıca, Guatemala, El Salvador ve Honduras'a yardımları kesme tehdidinde bulunmuştu.
Yorum yaz