YENİ ŞEYLER REHBERİ

'Gerçek dijital dönüşüm bulutta olur'

'Ofisim.com' satış ve iş geliştirme müdürü Caner Gürbüz, Yeni Şeyler Rehberi programında özellikle KOBİ büyüklüğündeki iş yerlerinin dijital dönüşümünün bulut teknolojileriyle mümkün olabileceğini dile getirdi.
Sitede oku

Yeni Şafak: Yerli yazılıma geçiyoruz
Türkiye'de şirketlerin yazılım ihtiyaçları artınca eldeki yazılımcı kadrosu da giderek yetersiz kalmaya başladı. Ülkenin önde gelen yazılımcıları, ülkenin daha büyük sorunlarını halletmek yerine şirketlerin iç işleyişlerini hali yoluna koyabilmek için kullanıyor. Bunu bir sorun olarak gören Ofisim.com, daha az programlama gerektiren yazılımlar hayata geçirip şirketteki insan kaynakları çalışanlarının kodlama bilmeden kendi işlerini görebilmelerini sağlamış. Şirketin satış ve iş geliştirme müdürü Caner Gürbüz, bulut üstünde gerçekleşen bu operasyonları Yeni Şeyler Rehberi'nde anlattı:

'FİNANS, SAVUNMA VE SANAYİ ALANINA POZİSYONLANIYORUZ'

Ülkede bütün firmalar yazılıma değer ve önem vermeye başlayınca eldeki imkanlar yazılımcıların yeterli kalmasını zorlaştırdı. Biz de 'ofisim.com' olarak bu ihtiyaca yönelik adımlar atmaya çalışıyoruz. Türkiye'de açıkçası hala lokal pazar ihtiyaçlarına yönelik pazar ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. Finans, savunma ve sanayi alanına pozisyonlanıyoruz. Ama bizim yazılımcılarımızın aslında yeni teknolojilere yöneliyor olması geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyor olması gerekiyor. Bu noktada biz şirketlerin iş uygulaması ihtiyaçlarını çok yazılım bilgisi gerektirmeye bir platform geliştirdik. Bu platform üstünde şirketler, bu fikrini kodlama bilgisi gerektirmeden hayata geçirilebilir. Bunun altyapısı ne olmalı gibi konularla zaman kaybetmeyecek, yazılımcı kaynağı kullanmasına gerek yok.

Ders kitapları, milli yazılım 'intihal.net' ile incelenecek
Paket yazılımların geçmişi belki 2000'lerin başına dayanmakta. 90'larda paketler şirketlerin işini görüyordu. Ama internetin gelişmesiyle birlikte bu yazılımlar ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Bunları alan firmalar bu yazılımları kurmak için sunucuya ihtiyaç duyuyor, bakım ücretine ihtiyaçları var ve en önemlisi entegrasyon son derece zor. Bu noktada buluta yönelen firmalar ne entegrasyon ne ek sunucu ne de güvenlik düşünüyorlar. Birçok konu ve ihtiyaç bulut tabanlı iş uygulamalarıyla tamamlanıyor. Bulut uygulamalarının müşterilere sunduğu en büyük fayda kullandığın kadar öde imkanı. İlerde kullanmayacağınız sisteme yatırım da yapmamı oluyorsunuz. Dijital dönüşüm diyoruz mesela. Kâğıt evrak süreçlerinin dijitale aktarılmasıdır bu. Paket yazılımlar bunun bir tık ötesi. Ancak bulut dijital dönüşümün tam karşılığıdır. Her yerden erişilebilir her departman kullanabilir.

Şirketler bir ihtiyaçlarına yönelik bir paket alıyorlar. Başka bir departman başka bir uygulama satın alıyor. Şirkette birbiriyle konuşmayan birçok programınız oluyor. Oysa bulutta size göre uyarlanabilir bir çözümle bütün departmanlarınızın işin görebilirsiniz. Şirketlerimizin geniş düşünüp ihtiyaçları uçtan uca çözebilecek yazılımlara yönelmeli. İnsan kaynakları bölümünün birçok farklı ihtiyacı olabiliyor ve her değişiklik için yazılımcı çağırmak zorunda kalıyorlar. Esnek ve uyarlanabilir platformlar bunu çok hızlı bir sürede kendi kendilerine çözebilmeleri gerekir. Süreçler, onay mekanizmaları ve yeni modüller kimsenin yardımı olmadan tanıtılabilmeli. Bu tam bir dijital dönüşümdür."

Yorum yaz