DÜNYA

Rus senatör, Merkel'in siyasi çöküşünün nedenini açıkladı

Rus Senatör Aleksey Puşkov, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in siyasi kariyerindeki çöküşün Merkel'in sığınmacıları kabul etme kararı ve sonrasında yaşanan sığınmacı krizinden kaynaklandığını belirtti.
Sitede oku

Merkel: Parti başkanlığına ve başbakanlığa yeniden aday olmayacağım
Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, Merkel'in aralık ayında yapılacak Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Kurulu'nda genel başkanlık ve 2021'deki başbakanlık görevleri için aday olmama kararını değerlendirdi.

Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hatanın bedeli: Henüz birkaç yıl önce AB'nin mutlak lideri olarak adlandırılan Merkel, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) liderliği için mücadele etmekten vazgeçti. Ana sebep, Almanya'ya 1.1 milyon sığınmacıyı kabul etmekti. "Üstesinden geleceğiz" diye güvence verdi. Üstesinden gelemedi. Sığınmacı krizi, Merkel'in çöküşünün başlangıcı oldu" ifadelerini kullandı.

​Almanya'da yerel seçimlerde yaşanan başarısızlığın ardından açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Hükümet güvenilirliğini yitirdi" açıklamasında bulundu ve genel başkanlık ve başbakanlığa yeniden aday olmayacağını belirtmişti.

Yorum yaz