MULTİMEDYA

Sovyetler Birliği’nin sembollerinden Komsomol Gençlik Örgütü’nün 100. yıldönümü sergisi

Sitede oku

Sergide, ziyaretçilere Sovyet dönemine yolculuk yapma imkanını tanıyan Komsomol örgütü üyelerine ait olan eşyalar, resimler, belgeler yer alıyor. Yoğun ilgiyle karşılanan ve Sovyetler Birliği’nde en etkili siyasi gençlik örgütü olan Komsomol’un tarihini anlatan sergiden kareler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 8
Başkent Moskova'daki Çağdaş Rusya Tarihi Müzesi'nde Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nin gençlik yapılanması olan Komsomol örgütünün kuruluşunun 100. yıldönümü nedeniyle açılan 'Yaratılış Enerjisi: Komsomol 100 Yaşında' isimli sergide yer alan 'Komsomolka' porselen heykeli. Örgütün kadın üyelerine "Komsomolka" denirdi.
2 / 8
Moskova'da açılan 'Yaratılış Enerjisi: Komsomol 100 Yaşında' sergisi, hem Moskovalılar, hem de turistlerin ilgisini çekti.
Fotoğrafta: serginin düzenlendiği Çağdaş Rusya Tarihi Müzesi'nden bir kare.
3 / 8
Müzede sergilenen SSCB'nin sembollerinden biri olan Komsomol gençlik örgütünün üyelerine ait olan eşyalar.
4 / 8
1980'li yıllarda Melodiya isimli Sovyet müzik aleti fabrikasında üretilen düğme akordeonu.
5 / 8
'Yaratılış Enerjisi: Komsomol 100 Yaşında' isimli sergide yer alan ve 1920 yılında yapılan 'Bayrak Dikişini Yapan İşçi Kadın' isimli porselen heykel.
6 / 8
Komsomol kuruluşunun 100. yıldönümü münasebetiyle basılan posta pulu.
7 / 8
29 Ekim 1918 tarihinde kurulan Rus Komünist Gençlik Birliği (kısaca Komsomol), Sovyetler Birliği'nin en etkili siyasi gençlik örgütü olarak faaliyet gösteriyordu.
8 / 8
Moskova'da Komsomol örgütünün kuruluşunun 100. yıldönümü nedeniyle açılan 'Yaratılış Enerjisi: Komsomol 100 Yaşında' isimli sergiden bir kare.
Yorum yaz