DÜNYA

Endüstri Holding'e para kaptırdı, 17 yıl sonra karar çıktı: İkna eden de suçlu

"Doğru yatırım" vaadiyle para toplayan Endüstri Holding'e 111 bin Mark yatıran Servet Altuntaş'a mahkemeden 17 yıl sonra müjdeli haber geldi. Mahkeme, 118 bin 610 lira tazminata hükmederken, holding adına parayı teslim alanı da mahkum etti.
Sitede oku

335 yıl hapsi istenen sahte diplomalı dolandırıcı: 'Profesörüm' demedim, kendimi 'hoca' olarak tanıttım
İsmail Saymaz'ın Hürriyet'teki haberine göre, Avrupa ülkelerinde çalışan Türk işçilerden 90'lı yılların sonuna doğru yatırım vaadiyle para toplayan ve ardından batan Endüstri Holding'e parasını kaptıran Almanya'da çalışan işçi Servet Altuntaş, 17 yılın ardından parasına kavuşuyor.

Altuntaş, yüklü bir miktar para kaptırdığı Endüstri Holding'in batması üzerine şirketin Ankara Şereflikoçhisar'daki büro sorumlusu Dede Doğan'ı mahkûm ettirdi. Şereflikoçhisar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Doğan'ı "Şirketin mali durumunu ve ortaya ticari bir ilişki koyup koymadığını araştırmaksızın vatandaşı ikna ederek, holding adına faaliyette bulunduğu ve davacıyı hisse senetleri hususunda aydınlatmadığı" için Doğan'ın 118 bin 610 TL ödemesine hükmetti. Doğan, savunmasında, "Ben de Endüstri Holding mağduruyum. Emekli maaşımı şirkete yatırdım" dedi.

Yorum yaz