DÜNYA

Son Fransa Kraliçesi Marie Antoinette'in 200 yıldır halka gösterilmeyen mücevherleri açık artırma ile satılacak

Sitede oku

 

 

1 / 5
Aralarında Fransa Kraliçesi Marie Antoinette'e ait mücevherlerin de yer aldığı Bourbon-Parma Kraliyet Ailesi'nin muhafaza ettiği koleksiyon, 14 Kasım'da İsviçre'nin Cenevre kentinde Sotheby's müzayede evinin yapacağı açık artırma ile satılacak. Sotheby's'in Londra'daki merkezinde 200 yıl sonra halka gösterilmeye başlanan koleksiyonda, Fransız Devrimi öncesinde ülkenin son Kraliçe'si olan Marie Antoinette'in sahip olduğu 10 adet mücevher de yer alıyor.
Marie Antoinette 37 yaşındayken Paris'te giyotinle idam edilmişti.
2 / 5
Antoinette mücevherlerinin en değerli parçası, değerli taşlarla süslü doğal bir inci. Parçanın değerinin 1-2 milyon dolar olduğu belirtiliyor. 3 sıra halinde 100'den fazla az işlenmiş inciden oluşan ve ucunda doğal bir incinin ve değerli taşların bulunduğu gerdanlığın ise 200 bin ile 300 bin dolar arasında alıcı bulacağı tahmin ediliyor.
3 / 5
Marie Antoinette'in isminin baş harflerinin yer aldığı ve içinde saçından bir tutam bulunan yüzüğün değerinin ise 8.000-10.000 dolar olduğu belirtiliyor.
4 / 5
Açık artırmada ayrıca son Fransa kralı 10. Charles'a, Marie Antoinette'in annesine ve Avusturya İmparatoru 1. Franz Joseph'e ait mücavherler de satılacak. Sotheby's'in mücevherat bölümü direktörlerinden Andres White Correal "Romantizm, onun isminin büyüsü ve evrensel olarak bilinirliğinde. Çünkü o devrim öncesi Fransa'nın ince zevkini temsil ediyor. Bu 21. yüzyılın satışı. Çünkü kim Marie Antoinette'i geçebilir ki? Aynı zamanda bu çok nadir bir olay. Çünkü (o dönemden) pek bir şey kalmadı" dedi.
5 / 5
Marie Antoinette'in mücevherleri 1791'de üke dışına, Brüksel'e kaçırılmıştı. Ardından da bu nadide parçalar son Fransa Kraliçesi'nin Avusturya'daki akrabalarına gönderilmişti. Şu ana kadar Hong Kong, Dubai ve New York'ta sergilenen koleksiyon Singapur ve Tayvan'da da sergilendikten sonra açık artırmanın yapılacağı Cenevre'ye gönderilecek.
Yorum yaz