MULTİMEDYA

Erdoğan'ın Moldova ziyaretinden kareler

Sitede oku

Erdoğan ile Dodon daha sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından restorasyonu yapılan Cumhurbaşkanlığı bahçesinde bulunan ve üzerinde "Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı binası Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteği ile yenilenmiştir" ifadesinin bulunduğu anıt taşının açılışını yaptı. Başbaşa görüşmenin ardından iki liderin düzenlediği ortak basın toplantısında stratejik ortaklık belgesi imzaladıklarını açıklayan Erdoğan, Ziraat Bankası ve Halkbankası'nın Moldova'da şube açacaklarını söyledi.

Türk liderinin Moldova ziyaretinden bazı kareler, Sputnik’in seçkisinde.

1 / 7
Moldova Cumhurbaşkanı igor Dodon, yapılan ortak basın toplantısının ardından, Türkiye ile Moldova arasındaki dostluk ilişkileri ile çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi ve aynı zamanda Moldova'ya verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhuriyet Nişanı tevcih etti.
2 / 7
Erdoğan, Dodon ile düzenlediği ortak basın toplantısında ' FETÖ ile ortak mücadelemizde Türk halkının Moldovalı dostlarından beklentisi, gereken desteği tereddütsüz bir şekilde gösterebilmesidir. Bu haklı mücadeleye kara çalmak isteyenleri, Türkiye-Moldova dostluğuna yakışacak şekilde hareket etmeye davet ediyorum' açıklamasında bulundu.
3 / 7
Baş başa görüşen Erdoğan ve Dodon, ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
4 / 7
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Moldova Cumhurbaşkanı Dodon stratejik ortaklık belgesi imzaladı. İki ülke ilişkilerinin stratejik ortaklık seviyesine çıkarıldığını söyleyen Erdoğan, 'İmza attığımız stratejik ortaklık anlaşması yalnızca bir kağıt parçasından ibaret değildir. Türkiye, Moldova'nın istikrarlı ve güçlü olmasına katkıda bulundu' ifadelerini kullandı.
5 / 7
Türkiye ve Moldova'nın first ledy'leri, Kişinev'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda sohbet ederken...
6 / 7
Erdogan, Moldova Cumhurbaşkanı Dodon tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.
7 / 7
Moldova'ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Moldova lideri Dodon, restorasyonu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı içerisinde iki ülke bayrakları önünde tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.
Yorum yaz