DÜNYA

Erdoğan ile Pompeo'dan Kaşıkçı görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan ziyareti sonrası Ankara'ya gelerek Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Ziyaretin ana gündem maddesi 2 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı.
Sitede oku

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını değerlendirmek üzere Türkiye'ye geldi.

İsrail'den 'Kaşıkçı' olayına ilişkin ilk yorum: Suudi Arabistan'ın açıklamalarına güveniyoruz
Pompeo'nun uçağı, saat 09.40'da Esenboğa Havalimanı'na indi. ABD'li bakan, beraberindeki heyetle havalimanının şeref salonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

40 dakika süren görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de katıldı.

Daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek olan Pompeo, ikili ilişkiler ile Suriye krizi gibi bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunacak.

Recep Tayyip Erdoğan - Mike Pompeo

'KAŞIKÇI SORUŞTURMASINDA TÜRKİYE'YE YARDIMA HAZIRIZ'

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, Pompeo'nun Ankara ziyaretiyle ilgili yapılan açıklamada, "Pompeo görüşmede Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Kaşıkçı soruşturmasında Türkiye'ye yardıma hazırız" denildi.

Yorum yaz