1 / 5
Bulldoglar, haskiler, boxerlar, beaglelar... Her cinsten yaklaşık 1000 köpek ve sahipleri Londra'da parlamento binasına yürüdü. İngilizce havlamak anlamına gelen 'woof' fiiliyle 'referandum' sözcüğünün bileştirilmesiyle oluşturulan 'Wooferendum' (Ya da Türkçesiyle 'Havhavarandum') adlı kampanyaya destek veren ve Brexit'e karşı çıkan eylemciler bu konuda ikinci bir referandum yapılmasını istedi.
© REUTERS / Henry Nicholls
2 / 5
'Havhavarandum' organizatörleri AB'den ayrılmanın veteriner sayısında azalışa, seyahat olanaklarını kısıtlayacağına ve köpek mamalarının fiyatında yükselişe neden olacağını ve bu nedenle de hayvan dostlarının Brexit'ten olumsuz etkileneceğini savunuyor.
© REUTERS / Henry Nicholls
3 / 5
Yürüyüş, nihai Brexit anlaşması hakkında yeni bir halk oylaması yapılmasını isteyen 'People's Vote' (Halkın Oyu) adlı inisiyatif çerçevesinde yapıldı. Bahsi geçen inisiyatif nisan ayında 4 İngiliz milletvekili ve ünlü aktör Sir Patrick Stewart tarafından kurulmuştu.
© REUTERS / Henry Nicholls
4 / 5
İngiltere Başbakanı Theresa May ise Brexit konusunda yeni halk oylamasına karşı çıkmış, bunun 2016'daki referandumun sonucuna ihanet olacağını ve siyasilere olan güveni yok edeceğini savunmuştu. Ancak ülkedeki neredeyse bütün siyasi partilerden bazı politikacılar İngiltere halkının fikrinin değişmiş olabileceğini belirterek yeni bir halk oylaması istiyor
© REUTERS / Henry Nicholls
5 / 5
Başbakan May, Brexit sürecini 29 Mart 2017'de başlatmıştı. Bu İngiltere'nin 29 Mart 2019 itibarıyla AB'den ayrılacağı anlamına geliyor.
© REUTERS / Henry Nicholls