DÜNYA

ABD'de Trump'ın Yüksek Mahkeme adayı Kavanaugh karşıtı gösterilerde 300'den fazla gözaltı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliği için aday gösterdiği Washington DC Temyiz Mahkemesi Yargıcı Brett Kavanaugh, hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle başkent Washington ve New York'ta protesto edildi.
Sitede oku

Trump'ın adayı Kavanaugh'a cinsel saldırı suçlaması: 'Beni tecavüz sonrası öldürmesinden korktum'
Trump'ın Yüksek Mahkemeye aday göstermesinin ardından hakkındaki cinsel taciz iddialarıyla tepki toplayan Kavanaugh'a yönelik protestolar sürüyor.

New York'ta 5. Cadde'de bulunan Trump Tower önünde düzenlenen gösteriye çoğunluğu kadın yüzlerce kişi katıldı.

Kavanaugh'un Yüksek Mahkeme adaylığının iptal edilmesi yönünde sloganlar atan göstericiler, 'Kadınlara güvenin', 'Susturulmayı reddediyoruz', 2Kavanaugh'a hayır2 yazılı dövizler taşıdı.

Ayrıca göstericiler, cinsel taciz mağdurlarının seslerinin duyurulmasını talep etti.

KONGRE ÖNÜNDE YÜZLERCE GÖZALTI

ABD'de Trump protestosu: Aktris Susan Sarandon dahil yüzlerce kadın gözaltına alındı
Başkent Washington'da da Kongre ve Anayasa Mahkemesi önünde toplanan göstericiler, Kavanaugh'un Yüksek Mahkeme adaylığının iptalini istedi.

Eylemcilerin etrafını 'Hart Senato Ofisi Binası' içinde çeviren polis 300'den fazla kişiyi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında ABD'li komedyen Amy Schumer ve model Emily Ratajkowski de bulunuyor.

​Görgü tanıkları en son "I Feel Pretty" (Acayip Güzelim) isimli komedi filmiyle boy gösteren oyuncu-komedyen Schumer'in bir polisin "Tutuklanmak ister misin?" sorusuna "Evet" şeklinde tepki verdiğini belirtti.

Ratajkowksi ise gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurarak şu ifadeleri kullandı: "Bugün, cinsel taciz nedeniyle birden fazla kadın tarafından suçlanan bir adam olan Brett Kavanaugh'un Yüksek Mahkeme'ye aday gösterilmesini protesto ettiğim için gözaltına alındım. Kadınlara zarar veren erkekler artık güçlü pozisyonlara yerleştirilemezler."

Yorum yaz