DÜNYA

'Erdoğan, Almanya ziyaretinde istediği her şeyi elde etti'

Fransız siyaset bilimci Jana Jabbour, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel'le yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.
Sitede oku

Erdoğan: Almanya ile yakın geçmişte yaşadığımız sancılı dönemi artık geride bırakıyoruz
Erdoğan'ın Almanya ziyaretini Sputnik'e değerlendiren Türkiye ve Ortadoğu uzmanı Jana Jabbour, "Ziyareti başarılı kabul edebiliriz, zira koyulan tüm hedeflere ulaşıldı. İlk hedef ekonomiye yönelikti. Cumhurbaşkanı, Almanya'ya gerilim azaltmak ve ilişkileri iyileştirmek istiyordu. Almanya, Türkiye'nin Avrupa'daki 3. büyük ticari partneri ve bu nedenle Almanya'ya ihracatTürk ekonomisinin kalkınması için belirleyici bir role sahip. Bu hedefe ulaşıldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'AB, ABD'NİN ALTERNATİFİ DURUMUNDA'

Jabbour'a göre Erdoğan, ABD ile ilişkilerin bozulduğu bir dönemde AB ülkeleriyle ilişkileri pekiştirme amacında.

Bu bağlamda Erdoğan'ın amacının siyaseten ABD'ye alternatif arayışı olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Jabbour, Avrupa'nın ABD'nin alternatifi konumunda olduğunu ve Erdoğan'ın ziyaretinin bu açıdan ele alınması gerektiğini savundu.

Erdoğan’ın Merkel’e verdiği 136 kişilik liste ortaya çıktı
'AVRUPA'NIN ELİNDE TÜRKİYE'YE KARŞI BİR KOZ YOK'

"Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri, Erdoğan'ı ve Türkiye'yi istedikleri kadar eleştirebilirler ancak şu anda ellerinde Türkiye'ye nüfuz etmek için bir koz yok" diye devam eden Fransız siyaset bilimci, Erdoğan'ın meşru bir lider olduğunu ve Avrupalı liderlerin Erdoğan'ın demokrasi anlayışına bakmaksızın kendisiyle çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Yorum yaz