DÜNYA

Putin, doların Rus ekonomisindeki payını azaltma planını destekliyor

Rus VTB Bankası Genel Müdürü Andrey Kostin, eylül ortasında açıkladığı 4 adımda dolardan vazgeçme planının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından desteklendiğini söyledi.
Sitede oku

ABD'nin yaptırım politikası nedeniyle son dönemde ciddi olarak ele alınan ulusal para birimleriyle ticaret konusunu değerlendiren Andrey Kostin, Washington'un mevcut tutumunun devamı halinde ulusal para birimlerine geçişin kaçınılmaz olacağını vurgulamış ve bu kapsamda 4 adımlı bir plan önermişti.

Sputnik'e demeç veren Kostin, Putin'in bu planı destekleyip desteklemediği sorusunu yanıtladı.

'Rusya, uluslararası ticarette dolar kullanımına son vermeli'
'DOLARDAN TAMAMEN VAZGEÇİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Putin'in sunduğu plana destek verdiğini belirten Kostin, ancak dolardan tamamen vazgeçmenin söz konusu olmadığının altını çizdi.

PESKOV: UZUN SÜRELİ VE ZAHMETLİ BİR İŞ

Kostin'in Sputnik'e açıklamaları Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a soruldu. Doların Rus ekonomisindeki payını azaltmanın uzun ve zahmetli bir iş olduğunu söyleyen Peskov, ancak yerel paranın ticaretteki payını artırma konusunda önemli bir eğilim olduğunu belirtti.

Peskov, şu ifadeleri kullandı: "Bu, çok zor bir süreç. Bildiğiniz gibi, Putin yabancı partnerlerle alışverişte yerel para kullanma pratiğinin artırılması ve uluslararası işlemlerde doların payının azaltılması gerekliliğini bizzat dile getirdi. O, bunu Kostin'den de önce söyledi. Bu, kısa süreli bir süreç olamaz. Zaman alacak ve bu nedenle çok uzun ve zahmetli bir iş" dedi.

Yorum yaz