POLİTİKA

Meclis mesaiye başlıyor

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 2. Yasama Yılı için yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasama yılı açılışında milletvekillerine hitap edecek. Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusundaki yetkinin uzatılması Genel Kurul'da görüşülecek.
Sitede oku

Meclis'in yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla ilk tören, saat 13.00'te TBMM Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek. Genel Kurul, saat 14.00'de TBMM Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak.

5 parti 'İçtüzük'te teknik değişiklik için anlaştı
Yıldırım, sunuş konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul'a davet edecek. Erdoğan, yasama yılı açış konuşmasını yapacak.

Cezaevinden bir süre önce tahliye edilen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun da yarın Genel Kurul'da yemin etmesi bekleniyor.

Meclis'in yasama yılı açılış programı kapsamında bu yıl resepsiyon verilmeyecek.

TBMM'de 2 Ekim Salı günü, siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Aynı gün Genel Kurul'da ise gündem dışı konuşmalar ile komisyonlara seçim işleri yapılacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI TEZKERESİ GÖRÜŞÜLECEK

TBMM Genel Kurulu'nda 3 Ekim Çarşamba ile 4 Ekim Perşembe günleri, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile BM'nin Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettiği hareket ve misyonlara katılımına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek.

Irak-Suriye tezkeresi Meclis'te
Türkiye Kalkınma Bankası'nın yeniden yapılandırılmasını öngören Türkiye Kalkınma Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi, bu hafta Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte, Anayasa gereği zorunlu teknik değişiklikler yapılması gereken TBMM İçtüzüğü de bu haftanın yoğun gündem maddelerinden birisini oluşturacak.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın, siyasi parti grup başkanvekilleri, TBMM başkanvekilleri ve idare amirleri ile yaptığı toplantıda, TBMM Başkanlığının İçtüzük konusunda gerçekleştireceği çalışmayı gruplara göndermesi, hazırlanan teklifin beş partinin de mutabakat kalacağı şekilde ortak imzayla TBMM Başkanlığına sunulması benimsenmişti

Yorum yaz