DÜNYA

Suriyeli general: S-300'ün yanısıra çok sayıda iyileşme olacak

Suriye askeri strateji uzmanı Emekli General Rada Şariki, Suriye ordusunun Rus hava savunma sistemi S-300'den başka yeni silahlar da alacağını söyledi.
Sitede oku

'Yedi S-300 taburuyla Suriye üzerindeki tüm hava sahası kapatılabilir'
Sputnik'e konuşan emekli General Rada Şariki, "Öncelikle, Suriye topraklarının tamamını koruyacak yeni modern hava savunma füze sistemler sağlanacak. İkincisi, mevcut teçhizatın modernizasyonu gerçekleştirilecek. Şimdi hava savunma sistemleri, kod kurma sistemine göre çalışacak. Bu yüzden potansiyel saldırgan bu sistemlerin çalışmasını etkileyemeyecek" dedi.

'DOST-DÜŞMAN AYIRT EDİLECEK'

Tüm bu değişikliklerin Rusya'nın desteğiyle hayata geçirilebileceğini belirten Suriyeli uzman, Suriye hava savunmasının en kısa zamanda dost-düşman hedefleri ayırt edebileceğini vurguladı.

Bondarev: Suriye’ye S-300’ün yanı sıra başka silahlar da gönderebiliriz
'DOST ATEŞİ SONA ERECEK'

Şariki, şunları söyledi:

"Örneğin eğer bir hedef daha önce hava savunma sistemi tarafından 'dost' olarak belirlendiyse artık hiçbir koşulda başka türlü belirlenemez ve vurulması mümkün değil. Ordu yönetimi bu konuya büyük önem veriyor. Yeni sistemler Suriye'ye gelir gelmez,'dost' hedeflere hatalı saldırı olasılığı yok edilecek.''

'İsrail, S-300’leri yok etmeye çalışacak'

'MODERN SAVAŞIN OLMAZSA OLMAZI'

Rusya'nın Doğu Akdeniz'de Suriye açıklarında uydu navigasyonu karşıtı tedbirlerin alınması yönündeki planlarını da aktaran Şariki, bunun modern savaşın önemli bir parçası olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Ancak bu sistem sürekli kullanılmayacak, sadece çok acil durumlarda kullanılacak, örneğin düşman saldırısı sırasında. Bu sistemin sürekli olarak kullanılmasına gerek yok, çünkü potansiyel saldırgana herhangi bir iç bilgi verebilir.''

Yorum yaz