DÜNYA

Ruslar, Türk lezzetleriyle buluştu

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nce Moskova'da düzenlenen 'Türk Lezzetleri Festivali' yoğun ilgi gördü.
Sitede oku

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden (GAİB) yapılan açıklamaya göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) bağlı Türkiye Tanıtım Grubu'nun desteğiyle Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından 'Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağın Dünya Piyasalarında Tanıtımı Projesi' kapsamında belirlenen beş hedef ülkeden birisi olan Rusya'nın başkenti Moskova'da 9 gün süren 'Türk Lezzetleri Festivali' gerçekleştirildi.

Ünlü Rus gazeteci: Türk mutfağı Yunan mutfağından tamamen farklıymış
TİM Sektör Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, güçlü bir Türkiye ekonomisi için üretmek, istihdamı artırmak ve ihracatı geliştirmek amacıyla dünyanın birçok ülkesinde tanıtım çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Altunkaya, "Türkiye Tanıtım Grubu'nun desteğiyle Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağın Dünya Piyasalarında Tanıtımı Projesi kapsamında belirlediğimiz hedef ülkelerde Türk Lezzetleri Festivali gerçekleştiriyoruz. İlkini Gana'da yaptığımız festivalin ikincisini Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirdik. 9 gün süren festivalde makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağlarımızın tanıtımını sağladık. Tanıtımını gerçekleştirdiğimiz ürünlerle yapılmış yemeklerimizi Ruslara ikram ettik. Diğer taraftan Rus mutfak kültürünün önemli yemekleri bizim ürünlerimizle yapılarak yine Ruslara ikram edildi. Festivalde, yaklaşık on bin kişiye Türk mutfağının tanıtımını yaptık" dedi.

Yorum yaz