DÜNYA

Fransa: İdlib anlaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz

France Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian Birleşmiş Milletler'deki (BM) basın toplantısında, Moskova ile Ankara arasında varılan İdlib anlaşmasını değerlendirdi.
Sitede oku

‘Rusya ile Türkiye İdlib konusunda BM ile temas halinde olacak’
Rusya ve Türkiye arasında Suriye'nin İdlib bölgesiyle ilgili varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Birleşmiş Milletler'in (BM) bu anlaşmaya destek vermesini istediklerini kaydetti.

"Bu mutabakatın yapılmış olması oldukça olumlu ve bölgenin için bir şanş" ifadelerini kullanan Le Drian, Suriye konusunu New York'taki BM Genel Kurulu toplantısı kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmek istediğini açıkladı.

BM Güvenlik Konseyi'nde İdlib anlaşmasıyla ilgili destek kararının kabul edilmesinden yana olduklarını dile getiren Fransız bakan, tek şartlarının, bu anlaşmanın, geniş politik süreç bağlamında kullanılması olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri Guterres: İdlib anlaşması hayatları kurtaracak
'SURİYE'DE KALICI BARIŞ İÇİN YENİ ANAYASA ŞART'

Diplomasının savaş mantığından üstün gelmeli diyen Le Drian,  "Bu hafta, girişimim üzerine, ülkenin bakanlarının katıldığı bir toplantı gerçekleşecek. Toplantının ana maddesi ise Suriye olacak" açıklamasında bulundu.

Politik süreç olmadan Ortadoğu'nun ‘aralıksız savaş' tehdidiyle karşı karşıya olacağını kaydeden Fransız bakan, barış süreci için ön koşul olarak yeni anayasanın hazırlanmasını, sığınmacılar dahil tüm Suriyeli vatandaşların katılımıyla seçimlerin yapılmasını ve tarafsız politik havanın oluşturulmasını gösterdi.

Yorum yaz