DÜNYA

Mısırlı uzman İl-20 vakasını yorumladı: İsrail durumu ciddiye almadı

Mısırlı askeri uzman Adil Süleyman, İsrail’in sadece bölgedeki askeri üstünlüğünün çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ve bunun İl-20 uçağının düşürülmesine yol açtığını savundu.
Sitede oku

Sputnik'e konuşan Mısırlı askeri uzman emekli General Adil Süleyman, İl-20 kazasının İsrailli askerlerle Rus meslektaşları arasındaki koordinasyon yetersizliğinden kaynaklandığını savundu.

Trajedinin operasyonel ve taktik düzeyde koordinasyon yetersizliğinin sonucunda meydana geldiğine dikkat çeken Süleyman, "Özellikle İsrail tarafı, durumu sonuna kadar ciddiye almadı" dedi.

‘İsrail ordusu, İl-20 vakasından sonra da İran’a karşı koymaya devam edecek’
'İSRAİL'İ DİĞER TARAFTA KİMİN OLDUĞU İLGİLENDİRMİYOR'

Askeri operasyonlar konusunda İsrail'in kendi çıkarlarından başka hiç bir şeyle ilgilenmediği vurgulayan Süleyman, "Bu ülke askeri açıdan kayba uğramaya ve zayıf görünmeye hazır değil.Rus modern silahlarla donatılmış olan Suriye tarafı ya da başka herhangi bir taraf olsun, İsrail'i diğer tarafın kim olduğu ilgilendirmiyor" yorumunda bulundu.

İsrail, İl-20 uçağının düşürülmesine rağmen Suriye'deki eylemlerini sürdürecek
'İSRAİL, ÖZÜR DİLEREYEREK HERHANGİ BİR SORUNU ÇÖZEBİLECEĞİNİ SANIYOR'

Süleyman, "İsrail, özür dileyerek ya da diğer tarafa kendi pozisyonunu açıklamak için üst düzey askeri yetkililerini göndererek herhangi bir sorunu çözebileceğini sanıyor. O bu tür durumlara alışkın ve buna benzer durumların üstesinden gelebileceğini düşünüyor" dedi.

'KOORDİNASYON GEREKTİĞİ PROFESYONEL SEVİYEDE DEĞİL'

İl-20 uçağının düşürülmesinin ayrıca ‘koordinasyonun gerektiği profesyonel seviyede olmadığını gösterdiğini ve üst düzey koordinasyon ve iletişimle kazanın önlenmiş olabileceğini' belirten Süleyman, "Rus uçaklarına Suriye hava savunması tarafından ateş açılmaması için bu konuya Suriye tarafının da dâhil edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İsrailli kaynak, İsrail ordusunun Suriye'deki önceliğini açıkladı
'İSRAİL SORUMLULUKTAN MUAF DEĞİL'

Süleyman, "Bu durum İsrail tarafını sorumluluktan muaf tutmuyor. Ancak Suriye sorununun çok karmaşık olduğu ve sahada Rusya, Türkiye, İsrail, İran ve diğer uluslararası aktörlerin bulunduğu dikkate alınacak olursa, koordinasyon gerekli" diye konuştu.

 

Yorum yaz