DÜNYA

Cumhuriyet muhabiri Uludağ'a 'papaz Brunson' soruşturması

Cumhuriyet gazetesinin yargı muhabiri Alican Uludağ hakkında, ABD’li papaz Brunson’la ilgili kaleme aldığı 'Bir tahliyenin yargısal analizi: Tutan da bırakan da yargı mı, devlet mi?' başlıklı haberinde, 'Türkiye Cumhuriyeti devletini ve devletin kurum ve organlarını aşağıladığı' iddiasıyla soruşturma açıldı.
Sitede oku

Sınır Tanımayan Gazeteciler’in (RFS) Türkçe resmi Twitter hesabından, ABD ile Türkiye arasında krize yol açan ve İzmir’de ev hapsinde tutulan ABD’li rahip Andrew Brunson haberi (Bir tahliyenin yargısal analizi: Tutan da bırakan da yargı mı, devlet mi?) nedeniyle Cumhuriyet gazetesinin yargı muhabiri Alican Uludağ hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesi çerçevesinde soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Konuya ilişkin RFS'nin Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle: "İstanbul Basın Savcılığı, ABD’li Rahip Brunson’un ev hapsi şartıyla tahliye edilmesinin 'yargının değil siyasetin insiyatifi' olduğunu yazan gazeteci Alican Uludağ hakkında ‘yargı organları aşağılamak’tan soruşturma başlattı. Cumhuriyet gazetesi muhabiri haftaya ifade verecek."

Yorum yaz