DÜNYA

‘Rusya ile Türkiye İdlib konusunda BM ile temas halinde olacak’

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Danışmanı Jan Egeland, Rusya ile Türkiye’nin insani konuların çözümü için Suriye’nin İdlib bölgesindeki durum konusunda BM ile temas halinde olacaklarını bildirdi.
Sitede oku

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İdlib'deki mutabakata destek
Rus basınında yer alan habere göre Egeland, Rusya ve Türkiye liderlerinin İdlib'de Suriye ordusuyla silahlı muhaliflerin çatışma hattında 15 Ekim'e kadar silahlardan arındırılmış bölge kurma konusunda varmış oldukları anlaşmayı ‘çok önemli' olarak niteledi.

BM'nin ‘anlaşmanın detayları' hakkında Suriye'de insani konularla ilgilenen Çalışma Grubu'nun bugünkü oturumunda bilgilendirildiğini söyleyen Egeland, "Rusya ve Türkiye'nin, sivil şahısların güvenliğini, insani kuruluşların 12 bin çalışanının, ayrıca yurtdışından yardım etmeye devam eden diğer birçok çalışanın İdlib'e girişini nasıl sağlayacağımızı izah etmek için insani temsilciler olarak bizimle temas halinde olacakları bilgisini verdiler" ifadelerini kullandı.

Moskova ve Ankara temsilcilerinin ‘BM ile birlikte çalışacaklarını' beyan ettiklerini belirten Egeland, kurumun ‘bu anlaşma ile rahatlamış hissettiğini', anlaşmanın kabul edilmesinin ‘diplomasinin zafere ulaşabildiğini' gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Bugün BM'nin Suriye'nin Dera, El Kuneytra ve Süveyde bölgelerine Ürdün üzerinden yaklaşık 600 araçtan oluşan insani yardım konvoyu göndermeyi planladığı öğrenildi.

Yorum yaz