YAŞAM

Kuyrukları birbirlerine dolanan 5 yavru sincap ölümden döndü

ABD'nin Wisconsin eyaletinde, plastik atıklar ve otlar nedeniyle kuyrukları birbirine dolandığı için yuvalarından çıkamayan 5 sincap yavrusu kurtarıldı.
Sitede oku

'Kalemtıraş' sincap
Plastik atıklar ve otlar nedeniyle kuyrukları birbirine dolananyavru sincaplar, yuvalarından çıkamadıkları için açlıktan ölme tehlikesi atlatıkları belirtildi.

Yavru sincaplar, kendilerini bu şekilde bulan bir kişi tarafından götürüldükleri Wisconsin Doğal Yaşam Rehabilitasyon Merkezi'nde uygulanan tedavi sonrasında kurtarıldı. 

SİNCAPLAR, 20 DAKİKA SÜREN OPERASYONDAN SONRA KURTARILDI

BBC'de yer alan habere göre, veterinerler, beş yavruyu da uyuşturarak düğümlenen kuyrukları birbirinden ayırdı. 20 dakika süren operasyondan bir gün sonra kendilerine gelen hayvanların bu merkezde birkaç gün gözlem altında tutulduktan sonra doğaya salınacağı açıklandı.

Hayvanların durumunun iyi olduğu ve kan dolaşımı sorunu nedeniyle sadece kuyruklarındaki dokuların zarar gördüğü belirtildi.

BOYLARI 50 SANTİMETREYE KADAR ÇIKABİLİYOR

Boyları 50 santimetreye kadar çıkabilen gri sincaplar, meşe palamudu ve ceviz benzeri sert kabuklu yemişler ile beslenmekte olup genellikle ağaç gövdelerinde yaşamaktadır.

   
YAŞAMHaberlerABDWisconsinWisconsin Doğal Yaşam Rehabilitasyon MerkeziSincap
Yorum yaz