MULTİMEDYA

Florence Kasırgası'nda ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi

Sitede oku
1 / 8
Yetkililer, tropik depresyon halini alan kasırganın yol açtığı sel ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle Kuzey Karolina'da 11, Güney Karolina'da da 6 kişinin öldüğünü duyurdu.
2 / 8
Hayatını kaybedenlerden en sonuncusunun 3 aylık bir bebek olduğu ve yaşadıkları evin üzerine devrilen ağaç nedeniyle öldüğü belirtildi.
3 / 8
Kuzey Karolina Valisi Roy Cooper da yaptığı basın açıklamasında, "Kasırga şu ana kadar en tehlikeli noktasına ulaştı" dedi.
4 / 8
Ayrıca yetkililer Kuzey ve Güney Karolina'da ani su baskınlarına karşı tetikte olunması gerektiği uyarısında bulundu.
5 / 8
Kuzey Karolina'daki Cape Fear Nehri'nin de sularının gittikçe yükseldiği ve bir iki gün içinde taşabileceği duyuruldu. Su baskını tehlikesine karşı nehir çevresindeki 2 bin 800 ev için tahliye uyarısı yapıldı.
6 / 8
Ulusal Kasırga Merkezi, Florence Kasırgası'nın hızının saatte 56 kilometreye kadar gerilemesi nedeniyle kasırganın ‘tropik depresyon’ seviyesine düşürüldüğünü duyurdu.
7 / 8
Kasırga nedeniyle Kuzey ve Güney Karolina'da birçok evi su bastı. Yetkililer, sel sularının bir metreye ulaşabileceği uyarısında bulunurken, 2 eyalette bir milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı.
8 / 8
Yaklaşık 10 milyon kişiyi etkileyebileceği belirtilen kasırganın, 170 milyar dolarlık hasara neden olabileceği tahmin ediliyor.
Yorum yaz