MULTİMEDYA

Putin, Vostok-2018 tatbikatını takip etti

Sitede oku

Burada yaptığı açıklamada, tatbikattaki görevlerin başarıyla yerine getirildiğini söyleyen Putin, askerlere hitaben "Askeri ustalığınızı sergilediniz, potansiyel askeri tehditlere başarıyla karşı koyma kabiliyetinizi ortaya koydunuz" dedi.

Putin, Rusya'nın egemenliğinin korunabilmesi ve müttefiklere destek verilebilmesi için Rus ordusunu geliştirmeye devam edeceklerini de söyledi. Putin’in ziyaret ettiği ve tatbikatın ana bölümünün gerçekleştiği Tsugol poligonundan kareler, Sputnik’in seçkisinde.

1 / 9
Rusya'nın Uzakdoğu Bölgesi'deki Doğu Sibirya'da Vostok-2018 tatbikatının gerçekleştiği bölgeye gelen ve Rus ordusunun manevralarını yerinde takip eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı açıklamada tatbikattaki görevlerin başarıyla yerine getirildiğini söyleyerek askerlere hitaben "Askeri ustalığınızı sergilediniz, potansiyel askeri tehditlere başarıyla karşı koyma kabiliyetinizi ortaya koydunuz" dedi.
2 / 9
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sibirya'nın Zabaykalskiy Bölgesi'ndeki Tsugol poligonunda yapılan Vostok-2108 tatbikatını izlerken.
3 / 9
Vostok-2018 tatbikatının en aktif bölümünün yapıldığı Tsugol poligonundan bir kare.
4 / 9
Vostok-2018 tatbikatında görev alan Z-9 ve Z-19 helikopterleri.
5 / 9
Rus ordusunun ve filosunun bu kadar zor bir tatbikatı ilk kez gerçekleştirdiğine dikkat çeken Putin, "Bugün burada, Zabaykalye'deki Tsugol poligonunda tatbikatın en aktif bölümü tamamlanıyor. Bu bölümü üst seviyede tatbik ettiniz. Tüm birlikler, koyulan hedefleri yerine getirdi" diye konuştu.
6 / 9
Putin, konuşması sırasında tatbikat nedeniyle Rusya'nın saldırı hazırlığı yaptığı iddialarına da yanıt verdi. Rusya'nın barış yanlısı bir ülke olduğunu, hiçbir saldırı planı bulunmadığını ve bulunamayacağını vurgulayan Putin, bu nedenle tatbikatın 59 ülkeden 87 temsilci tarafından takip edildiğini belirtti.
7 / 9
Tatbikatın yapıldığı Tsugol poligonundaki sahra mutfağını ziyaret eden Rus lider.
8 / 9
Vostok-2018 tatbikatının Tsugol poligonunda gerçekleşen bölümüne katılan askeri araç geçidi.
9 / 9
Putin, tatbikata katılan Çin ve Moğolistan askerlerine teşekkür etti. "Askeri alandaki kardeşliğimiz, çok uzun yıllara dayanan bir geleneğe sahip. İkinci Dünya Savaşı sırasında düşmana karşı birlikte mücadele ettik" diye devam eden Putin, Rusya, Çin ve Moğolistan ordularının Avrasya'da istikrar ve güvenliği birlikte sağladığını kaydetti.
Yorum yaz