DÜNYA

Kamboçya Başbakanı: Bırakın kendi problemlerimizi kendimiz çözelim

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, Mekong bölgesine ilişkin yabancılar tarafından yöneltilen eleştirilere tepki göstererek, ülkelerin kendi problemlerini çözmelerine izin verilmesi gerektiğini belirtti.
Sitede oku

Kamboçya'da 33 yıldır ülkeyi yöneten Hun Sen, seçimleri tekrar kazandı
Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir araya gelen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Hun, Rohingya azınlığına soykırım uyguladığı yönündeki suçlamalara karşı, komşusu Myanmar'ı savunarak Myanmar'ın ve komşularının yüzleştiği problemlerin diğer ülkelerce anlaşılmadığını belirtti. 

Sahnede, Myanmar'ın Nobel Barış Ödüllü lideri Aung San Suu Kyi ve beraberinde Vietnam, Laos ve Taylandlı liderlerle bir arada oturan Hun, "Myanmar'daki durum daha ciddi çünkü soykırımla suçlanıyorlar. Ancak Myanmar'ı suçlayanlar, bölgedeki durumun nasıl çözüleceğini biliyorlar mı?" ifadelerini kullandı.

EN UZUN SOLUKLU LİDERLİKLERDEN BİRİ

Kamboçya'nın tek partili yasama meclisi, geçen hafta Hun Sen'in başkanlığını beş yıllığına daha onayladı ve Hun'un 'dünyanın en uzun soluklu liderlerinden biri' olma statüsünü pekiştirdi.

66 yaşındaki başbakan, 33 yıldır iktidarda ve seçimlerden önce 'iki dönem daha görevde kalmak istediğini' açıklamıştı.

'BARIŞÇIL POLİTİKA' VURGUSU

Vietnam, başkent Hanoi sakinlerinden köpek eti yememelerini istedi
Ekonomi ve kalkınma konularına odaklanılan seminer ve konuşmaların sonunda Hun, komünist ve tek partili yönetimleriyle Vietnam ve Laos'un ve askeri yönetim altında bulunan Tayland'ın 'barışçıl politikalara' kapı açması gerektiğini de belirtti.

Hun ayrıca, Avrupa'da ve diğer başka yerlerdeki hükümetlerin kendi şartlarını bu ülkelere dayatmamaları gerektiğini vurgulayarak "Ülkelerimizi bilmeyen ülkeler, lütfen problemlerimizi kendimiz için çözmemize izin verin" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz