DÜNYA

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi: İdlib'de cihatçıları ılımlı muhaliflerden ayırma sorumluluğu Türkiye'ye ait

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi, İdlib'de cihatçıları ılımlı muhaliflerden ayırma sorumluluğunun Türkiye'ye ait olduğunu söyledi.
Sitede oku

Rusya: Türkiye ile Suriye konusunda fikir ayrılıklarımız olabilir, ancak ortak payda arayışındayız
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinin Türkiye'nin sorumluluğunda olduğunu, bu nedenle cihatçıları ılımlı muhaliflerden ayırma sorumluluğunun Türkiye'ye ait olması gerektiğini söyledi.

İdlib'de teröristlerle yan yana barışçıl hayatı düşünemediklerini dile getiren Lavrentyev, "Rus, İranlı ve Türk askerlerin, İdlib'de terörist örgütlere karşı operasyonun şeması ve mekanizmaları üzerinde anlaşmaya varacağını düşünüyorum" dedi.

Rusya ve Türkiye'nin, İdlib'deki durumu istikrara kavuşturmak için aktif çalıştığını dile getiren Lavrentyev, Tahran'daki görüşmede militanlara silah bırakıp teslim olmaları yönünde çağrı yapıldığını hatırlatarak, "Bu, en iyi çözüm olurdu" dedi.

'OPERASYON ERTELENEBİLİR'

İdlib'de teröristlere karşı operasyonun ertelenebileceğini dile getiren Lavrentyev, "Ama bu sorun çözüme kavuşturulmalı" diye kaydetti.

Rus temsilci ayrıca Suriye hükümeti ve muhalefeti üzerinde etkisi olan İranlı ve Türk partnerlerle aktif görüşmelerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Yorum yaz