DÜNYA

Fransa'nın BM temsilcisinden İdlib açıklaması

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Delattre, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in operasyondan kaçınma ve siyasi çözüm çizgisine bağlı kalma duruşlarını destekliyoruz" dedi.
Sitede oku

Tahran'da üçlü zirve: 'Suriye'de güvensizliğin bitmesi için ABD'nin bölgedeki varlığı son bulmalı'
Fransa'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi François Delattre, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in operasyondan kaçınma ve siyasi çözüm çizgisine bağlı kalma duruşlarını destekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Delattre, BM Güvenlik Konseyindeki (BMGK) İdlib oturumunda yaptığı konuşmada, İdlib konusunda yapılan uyarıları Suriye'deki tarafların dikkate alması gerektiğini belirterek, "Kaybedecek bir dakikamız bile yok" diye konuştu.

'ERDOĞAN VE PUTİN'İN DURUŞLARINI DESTEKLİYORUZ'

"İdlib'teki bir operasyon Suriye'nin kuzeyi ve Türkiye için olduğu kadar Avrupa ve dünyanın diğer bölgeleri için büyük bir insani krizi tetikler" uyarısında bulunan Delattre, Astana garantörleri Türkiye, İran ve Rusya'ya, ateşkesin sürmesini sağlama, sivilleri koruma ve Suriye'de siyasi çözümü destekleme çağrısı yaptı.

Delattre, Türkiye'nin Suriye'ye insani yardımların ulaştırılması için çaba harcadığını belirterek, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in operasyondan kaçınma ve siyasi çözüm çizgisine bağlı kalma duruşlarını destekliyoruz." diye konuştu.

Yorum yaz