DÜNYA

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey: Esad'dan kurtulmak bizim işimiz değil

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede "Suriye'de (Devlet Başkanı Beşar) Esad'ın yönetici olarak bir geleceği yok" ifadesini kullandı, ancak 'Esad'dan kurtulmanın' ABD'nin işi olmadığını belirtti.
Sitede oku

ABD'li gazetecinin kitabından: Trump, Pentagon’a Esad’ın yok edilmesini emretti
ABD'nin başkenti Washington'da basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Jeffrey, İdlib'deki durumun kötü olduğunu söyledi. Kısa süre önce Türkiye, İsrail ve Ürdün'ü ziyaret eden Jeffrey, "İdlib'de durum çok tehlikeli; (İdlib için) kimyasal silah hazırlandığına dair birçok kanıt var" iddiasını ileri sürdü.

Ülkesinin Esad'a yaklaşımıyla ilgili de konuşan Jeffrey, "Suriye'de Esad'in yönetici olarak bir geleceği yok." ifadesini kullandı, ancak Esed'den kurtulmanın ABD'nin işi olmadığını belirtti.

'ABD IŞİD BİTENE KADAR SURİYE'DE KALACAK'

ABD'nin İdlib'e yönelik herhangi bir hava harekatı düşünüp düşünmediği sorusuna Jeffrey, "ABD, IŞİD'i tamamen bitirene kadar Suriye'de kalacaktır; bu da biraz zaman alacaktır" yanıtını verdi. Jeffrey, Suriye'de IŞİD'i bitirene kadar kalma konusunda ABD Başkanı Donald Trump'ın da aynı şekilde düşündüğünü söyledi.

Jeffrey, 1-4 Eylül'de sırasıyla İsrail, Ürdün ve Türkiye'de temaslarda bulunmuştu.

Yorum yaz