MULTİMEDYA

Hindistan'da dünyanın en büyük heykeli tamamlanıyor

Sitede oku
1 / 6
Hindistan'ın bağımsızlık mücadelesindeki sembol isimlerden biri olan Sardar Vallabhbhai Patel'in heykeli, ülkenin Gujarat eyaletinde ölümsüzleştiriliyor.
2 / 6
Ahmedabad kentinde yapılan heykel, neredeyse tamamlanma aşamasına geldi. Tamamlandığında New York'taki Özgürlük heykelinden yaklaşık iki kat daha uzun olacak.
3 / 6
Yapımı beş yıldır devam eden heykelin açılışının 31 Ekim'e yetiştirilmesi için 2500 kişi harıl harıl çalışıyor. 430 milyon dolara mal olacak heykelin inşaatı için Çin'den de yüzlerce işçi getirildi.
4 / 6
Şu an dünyanın en büyük heykeli, 128 metre uzunluğuna sahip Çin'deki Buda İlkbahar Tapınağı olurken, Ahmedabad'daki heykel tamamlanmasıyla bu ünvanı Buda'dan alacak.
5 / 6
Heykelin altında bir Budist tapınağı yer alıyor. Hem dini hem de kültürel turizme önemli bir katkı sağlayacak olan Sardar Vallabhbhai Patel'in heykelin çok sayıda turist çekmesi bekleniyor.
6 / 6
Hindistan'ın Demir Adamı olarak bilinen Patel, 1947'deki bağımsızlıktan sonra başbakan yardımcısıydı. Patel birbirleriyle savaşan eyaletleri barıştırarak, Hindistan devletinin parçası olmalarında büyük çaba harcadı.
Yorum yaz