YAŞAM

Soul Kraliçesi Aretha Franklin'e veda

Soul müziğin kraliçesi olarak anılan Aretha Franklin son yolculuğuna uğurlandı.
Sitede oku

16 Ağustos tarihinde hayatını kaybeden 18 Grammy ödülü sahibi şarkıcı Aretha Franklin, Detroit'te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şarkıcının naaşı iki gündür, ziyaretçilere açık bir şekilde bekletiliyordu.

Cenazede siyasetçilerden, sanat dünyasına birçok ismin yer aldığı görüldü.

Törende Jennifer Hudson, 'Amazing Grace' adlı parçası seslendirdi.

Eski NBA oyuncusu Isiah Thomas, sanatçıyla nasıl tanıştığını göz yaşları içerisinde anlattı.

Çocukluktan itibaren, şarkıcının hayranı olduğunu vurgulayan Fantasia Barrino-Taylor, topuklu ayakkabılarını bir kenara fırlatarak, Franklin'in 'Gospel' tarzındaki 'Precious Lord, Take My Hand' şarkısını seslendirdi.

TRUMP'A TEPKİ VE GÖNDERME

Şarkı sözü yazarı Stevie Wonder, şarkıcının ardından yaptığı konuşmada, Trump'ın seçim sloganına gönderme yaparak 'Aşkı yeniden büyük yapmalıyız' şeklinde konuştu.

Al Sharpton, cenaze töreninde 'Eskiden benim için calışırdı' diyen Trump'ı eleştirdi ve ''Hayır o tanrıdan başka kimseden emir almazdı. Hepimiz için söylerdi" dedi.

Franklin'in yakın arkadaşı Rev. Jesse Jackson, sanatçının sesini ilk defa 14 yaşındayken duyduğunu ve bir daha aklından çıkarmadığını söyledi. Jackson ayrıca oy vermenin önemine değinerek, törenin yapıldığı Michigan'da Trump'ın çok az farkla seçimleri kazandığını hatırlattı ve Trump'ın politikalarını eleştirdi.

Detroit Belediye Başkanı Mike Dugga ise, sanatçının isminin şehirde yaşatılacağını söyledi.

Törende ayrıca eski başkanlar Obama ve Bush'un mektupları da okundu.

Buckingham Sarayı Muhafızları ise şarkıcının 'Respect' şarkısını seslendirerek, şarkıcıya 'saygılarını' gönderdiler.

Yorum yaz