DÜNYA

Donetsk: Ukrayna ordusu cepheye askeri teçhizat yığınağı yapıyor

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR), Ukrayna ordusunun cephe hattına askeri teçhizat yığınağı yaptığını belirtti.
Sitede oku

Donetsk: Zaharçenko suikastının arkasında ABD var
DNR'in bugün bombalı saldırıda hayatını kaybeden Başkanı Aleksandr Zaharçenko'nun danışmanı Aleksandr Kazakov, "Az önce (DNR) Savunma Bakanı ile konuştum. Volnovaha-Dokuçayevsk dahil bazı yönlerde Ukrayna ordusunun yoğun hareketliliğinin gözlemlendiğini söyledi" diye açıkladı.

Volnovaha-Dokuçayevsk yönünde tank ve zırhlı araç hareketinin tespit edildiğini söyleyen Kazakov, "Bu bağlamda bizim Birinci Kolordusu ve diğer tüm silahlı birliklerimiz alarma geçirildi" diye kaydetti.

‘ZAHARÇENKO CİNAYETİ'NİN ARDINDAN UKRAYNA ORDUSU SAVAŞA HAZIR DURUMA GETİRİLDİ'

DNR Harekat Komutanlığı İkinci Başkanı Eduard Basurin de, "Bu kinik cinayet, bu terör eylemi meydana geldikten hemen sonra cephe hattında ordu birliklerinin hareketi tespit edildi. Ukrayna askerleri savaşa hazır duruma getirildi" diye bildirdi.

"Askeri birlikler silah ve mühimmat alıyorlar, ayrıca saldırı öncesi silah ve ekipmanların bakımını yapıyorlar. Urzuf bölgesine de 56. motorlu piyade ve 406. topçu tugayı nakledildi" ifadesini kullanan Basurin, "Bunun, Ukrayna ve ABD gizli servislerinin planladığı saldırıya geçiş dahil cephe hattında ve genel olarak cumhuriyetimizdeki durumu istikrarsızlaştırmanın bir zincir olduğunu düşünüyoruz" diye ekledi.

Yorum yaz