MULTİMEDYA

Rus kadınlara askeri kariyer yolu açılıyor

Sitede oku

İsrail ordusunda rekor sayıda kadın asker görev yapacak
Şoygu’nun Yardımcısı Nikolay Pankov’un genç kadınların askere gitmek ve askeri eğitim almak istediğini, kadınların askeri okullara girmek için sınırsız bir rekabet halinde olduğunu söyledi. Şoygu ise buna karşılık üniversitelerdeki askeri eğitim merkezlerinde kadın öğrencilere eğitimi verilebilecek askeri mesleklerin listesinin oluşturulması ve bu listenin genişletilmesi gerektiğini doğruladı. Şoygu “Her yıl ‘genç erkekler askeri eğitimden geçebiliyor da kadınlar geçemiyor?’ sorusu yöneltiliyor. Kısa süredir kadınlar da bunu yapabiliyor. Kadınların askeri eğitimden geçmesi için elimizden geçeni yapacağız, fakat doğal olarak bu tüm askeri görevler için geçerli değil” dedi. Sputnik, sayısı yıldan yıla artan Rus kadın askerlerin fotoğraflarından oluşan seçki hazırladı.

1 / 10
Krasnodar Askeri Havacılık Okulu’nda savaş pilotu eğitimini gören kadın öğrenciler.
2 / 10
Bugün itibariyle Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde 45 bin kadın asker görev yapıyor. 315 bin kadın daha Savunma Bakanlığı'nın departmanlarında çalışıyor.
3 / 10
Rusya Silahlı Kuvvetleri’ndeki kadınlar genellikle sağlık departmanında, muhabare taburunda, mali işlerle ilgilenen birimde görev yapıyor.
4 / 10
Rusya'nın harp okullarında 1,3 binden fazla kadın öğrenci eğitim görüyor.
5 / 10
Tatbikata katılan Tomsk Askeri Tıp Akademisi kadın öğrencisi.
6 / 10
Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü'nde görev yapan kadın askerler kahvaltı yapıyor.
7 / 10
Kadınlar, sözleşmeli asker olarak Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin tüm birimlerinde ve çeşitli kademelerinde yaklaşık 150 askeri meslekte görev yapıyor.
8 / 10
Krasnodar Askeri Havacılık Okulu’nun kadın öğrencileri ders sırasında.
9 / 10
Krasnodar Askeri Havacılık Okulu’nda savaş pilotu eğitimini gören kadın öğrenciler.
10 / 10
St. Petersburg'daki askeri geçit töreni provasına katılan harp okullarının kadın öğrencileri.
Yorum yaz