DÜNYA

İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD, İran ve iş ortaklarına karşı psikolojik savaşa odaklanıyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif "ABD, İran ve iş ortaklarına karşı psikolojik savaşa odaklanıyor" dedi. Zarif bölgede en iyi ilişiklere sahip oldukları ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini de söyledi.
Sitede oku

İran Ekonomi ve Maliye Bakanı Kerbasiyan azledildi
İran devlet televizyonuna konuşan İranlı Bakan, ülkedeki ekonomik kriz, nükleer anlaşma ve komşu ülkelerle ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu.

Tasnim'in aktardığına göre Zarif "ABD, İran ve iş ortaklarına yönelik psikolojik savaşa odaklanıyor" dedi.

ISNA'nın aktardığına göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesinin 'ABD'ye zarar verdiğini' söyleyen Zarif " Trump'ın anlaşmadan çekilmesinden beri ABD amaçlarına ulaşmakta başarısız oldu" ifadelerini kullandı.

Zarif nükleer anlaşmanın İran'da siyasi gerilime neden olduğunu da belirtti. ISNA'ya göre İranlı bakan " Ülkede nükleer anlaşmanın sunduğu fırsatları kullanarak altyapı hazırlamak yerine siyasi mücadeleyi seçen bir kesim var. Bu siyasi mücadele de hayal kırıklığı ve umutsuzluğa neden oluyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nın akatrdığına göre ise komşu ülkelerle işbirliği konusuna dair  olarak da Dışişleri Bakanı Zarif, "Bölgede en iyi anlaştığımız ülkelerin başında Türkiye geliyor" ifadesini kullandı. Zarif, Azerbaycan, Irak, Pakistan ve Afganistan yönetimleriyle de iyi ilişkilere sahip olduklarını dile getirdi.

Zarif, ayrıca Irak'ın Hur el-Azim bölgesinde çıkan ve toz bulutuna yol açan yangının söndürülmesi için Türkiye ve Irak ile çalışma yürüteceklerini, çevre ve su sorunlarının çözümü için de Tahran, Ankara ve Bağdat'ın görüşmeler yapacağını sözlerine ekledi.

Yorum yaz