DÜNYA

AB: Milliyetçilik alkoliklik gibidir, kısa bir coşkuyu uzun başağrısı izler

Avrupa Birliği'nin sosyal medyada yayınlanmak üzere hazırladığı mesajında, AB Komisyonu milliyetçiliğin ülkeleri güçsüzleştirdiğini, yoksullaştırdığını ve ahlaken çökerttiğini söylüyor.
Sitede oku

Yunan Meclisi'nde darbe çağrısı: Ordu Başbakan, Savunma Bakanı ve Cumhurbaşkanı'nı tutuklasın
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Avrupa'nın tarihte sorunlarını savaşla çözmeye çalıştığını söyledi ve iki dünya savaşını 'Avrupa'nın kolektif intihar girişimi' diye niteledi.

'KISA SÜREN COŞKU DÖNEMİNİ UZUN BAŞAĞRISI DÖNEMLERİ İZLER'

BBC'nin haberine göre Avrupa Birliği'nin 2009 yılından bu yana törenlerle andığı 'Avrupa Nazizm ve Stalinizm Kurbanlarını Anma Günü' mesajında "Avrupa dersini aldı. Bu artık kaçınmamız gereken bir hata" diyen Timmermans "Milliyetçilik alkolikliğe benzer. Kısa süren bir coşku dönemini uzun başağrısı dönemleri izler" diye konuştu.

'MİLLİYETÇİLER YURTSEVER DEĞİLDİR'

Timmermans mesajında şöyle diyor:

— Milliyetçilik bizi yoksullaştırır çünkü onun Siyam ikizi korumacılıktır ve bu iç piyasayı yok ederken uluslararası ticareti sekteye uğratır.

Göçmenler Akdeniz'de çaresiz, AB'de kavga büyük
-Milliyetçilik bizi güçsüzleştirir çünkü sürekli düşman bulma, başkalarını küçümseme, kendini üstün görme ihtiyacı, başka uluslarla ortak bir özgürlük ve güvenlik sağlama arayışı için işbirliğini çok daha zorlaştırır.

— Eğer milliyetçilik bizi yoksullaştırıyor, güçsüzleştiriyor ve ahlaken çökertiyorsa, nasıl yurtsever olduğunu iddia edebilir? İddia ediyorum ki milliyetçiler yurtsever değildir.

— Yurtseverlik Avrupalı olmaktır. Avrupalı olmak yurtseverliktir.

Yorum yaz