MULTİMEDYA

Seyahatlerde rastlanabilen en tuhaf ve korkutucu canlılar

Sitede oku

Sputnik, dünyayı gezerken rastlayabileceğiniz en tuhaf ve korkutucu canlılardan bazılarını derledi.

1 / 10
Kuzey Amerika'ya özgü olan ve dünyanın en büyük ipekböceği kabul edilen Hyalophora cecropia isimli güve cinsi.
2 / 10
Pakistan'da sellerden kaçıp ağaçlara sığınan binlerce örümcek tarafından oluşturulan ağlar.
3 / 10
Hawaii'de yetişen aslanağzı bitkisinin kafatası andıran tohum torbacıkları.
4 / 10
Dolophones conifera Avustralya’nın yerli Araneidae ailesindeki bir örümcek türü. Bulundukları ortama renk olarak uyum sağladıkları gibi şeklen de uyum sağlıyorlar.Geceleri ördüğü ağda geçiriyor. Gündüzleri ise ağaç gövdeleri ve dalları üzerinde geçiyor. Müthiş kamuflaj yetenekleri de işte burada ortaya çıkıyor. Yuvarlak ağaç dalı üzerindeki Dolophones conifera gövdesi ile ağaç dalına tamamen sarılıyor ve şeklini ağaç kabuğu gibi düzleştirebiliyor. Böylece örümcek ile ağacı ayırt etmek artık neredeyse mümkün olmuyor.
5 / 10
Hayvanlar aleminde ender olarak görülen çift başlı yılan.
6 / 10
Şeytan Parmağı olarak da bilinen Clatharus Archeri isimli mantar türü görünümüyle adeta cehennemin dibinden fırlamış gibi. Avusturalya ve Yeni Zelanda bölgesinde yetişen Şeytan Parmağı, normalde top şeklinde beyaz bir zarla kaplı ve pek dikkat çeker görünüme sahip değil. Fakat meyve vereceği zaman korkutucu halini alıyor. Açılan yapraklar üstündeki jel madde sayesinde etrafa kötü bir koku saçıyor, fakat bu koku sinek ve bözekleri çekiyor. Böylece beslenmeye gelen minik yaratıklar, ayaklarına yapışan sporları başka şeytan parmaklarına taşıyarak mantarların üremelerine katkıda bulunuyorlar.
7 / 10
Tarak adı verilen deniz kabuğu şeklindeki hayvanın kabuğunun kenarları boyunca dizilmiş küçük parlak gözlerin her biri yalnızca 1 mm. büyüklüğe sahiptir. Tarak, son derece küçük olmasına rağmen bu gözlerle hem hareketleri hem de ışık ve karanlık arasındaki farkı kolaylıkla anlayabilmektedir.
8 / 10
Büyük dudaklı yarasa olarak da bilinen çekiç başlı yarasa, Afrika’nın en iri yarasalarından biridir.
9 / 10
Bir deniz taşemeninin ağzı.
Taşemenler, Petromyzontidae familyasını oluşturan dişli çenesiz balıkların ortak adı.En belirgin özellikleri, huni gibi emebilen bir ağza sahip olmalarıdır. Çok farklı morfolojik ve fizyolojik özelliklerinden dolayı taşemenler, sıklıkla zoolojide gerçek bir balık olarak düşünülmezler. Diğer balıkların vücutlarında delikler açarak kanlarını emerek beslenen türler içerisinde sayılabilir.
10 / 10
Xylaria polymorpha, ölü adamın parmakları ismiyle de bilinen bir mantar türü. Nadir bulunan bu mantar türü görüntüsüyle herkesi ürkütüyor. Avrupa ve Kuzey Amerika'da yaşayan bu mantarların evi genelde odunsu yapılar, ağaç kütükleri, çürümeye yüz tutmuş ahşap eşyalar.
Yorum yaz