DÜNYA

‘Erdoğan ve Putin’le görüşecek Merkel, ABD’nin etkisinden kurtulmak istiyor’

Rusya’nın Hanover fahri konsolosu ve Almanya-Rusya Forumu (RFF) Yönetim Kurulu Üyesi Heino Wiese, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yapacağı görüşmelerin, Berlin’in ABD’nin etkisinden kurtulmak istediğini gösterdiğini söyledi.
Sitede oku

Merkel: Türkiye'de ekonomik istikrarsızlık kimsenin çıkarına değil
Rusya'nın Hanover fahri konsolosu ve Almanya-Rusya Forumu (RFF) Yönetim Kurulu Üyesi Heino Wiese, Merkel'in Putin ve Erdoğan'la yapacağı görüşmeyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Wiese "Dikkat ederseniz, Merkel, Putin'le görüştükten sonra Erdoğan'la bir araya gelecek. Bundan yola çıkarak Merkel'in ABD hükümetinin etkisinden kurtulmak ve ABD ile ilişkilerdeki krizden kurtulmanın Avrupalı bir yöntemini bulmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Bunda diğer Avrupalı partnerler de Merkel'i destekliyor" dedi.

‘RUSYA'NIN TÜRKİYE VE İRAN'LA SURİYE'DEKİ İŞBİRLİĞİ KONUŞULABİLİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel telefonda görüştü
Putin ile Merkel'in görüşmelerde neleri ele alabileceğine değinen Wiese, Rusya'nın Türkiye ve İran ile Suriye'deki işbirliği ve göçmenlerin ülkelerine geri dönmesi konusu konuşabileceklerini söyledi.

Wiese, göçmenlerin geri dönmesi konusunda AB ve öncelikle Almanya'nın finansal ve siyasal desteğinin gerektiğini, Merkel'in bu anlamda sorun çözücülüğü üstlenebileceğini kaydetti.

Merkel, 18 Ağustos'ta Putin'le, eylülde de Erdoğan'la bir araya gelecek.

Yorum yaz