DÜNYA

ABD tanıştırdı: Türkiye’deki Misyonunun yeni Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier

ABD’nin Türkiye’deki Misyonunun yeni Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, kendini sosyal medya üzerinden yayınlanan bir video aracılığıyla tanıttı.
Sitede oku

ABD ile Türkiye arasındaki kriz derinleşirken, ABD'nin Türkiye'deki Büyükelçiliği attığı Türkçe tweetle yeni maslahatgüzarını duyurdu.

Tweette, "ABD’nin Türkiye’deki Misyonunun yeni Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier ile tanışın" ifadeleri yer aldı:

​ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluluğu 'sağlık sorunları' dikkate alınarak ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ı bugün İzmir'deki evinde ziyaret etmişti.

Papaz Brunson'ı ziyaret eden ABD'li maslahatgüzar: Türk yetkililere çağrımız sürecek
ABD Büyükelçiliği'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Ankara Büyükelçiliği’nde Maslahatgüzarlık görevini 2018’in Ağustos ayında devralan Hovenier, ABD’nin Berlin Büyükelçiliği’nde Başmüsteşar ve Siyasi İşler Müsteşarı olarak görev yaptıktan sonra Ankara’ya atandı.

Daha önce ABD’nin Hırvatistan, Yunanistan, Panama, Paraguay ve Peru’daki diplomatik temsilciliklerinde, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nda (AGİT) ve Birleşmiş Milletler Kosova Özel Temsilciliği’nde görev yapan Hovenier, Washington’da ise Ulusal Güvenlik Konseyi’nde Orta ve Güneydoğu Avrupa İlişkileri Direktörü olarak görev alırken; Dışişleri Bakanlığı Avrupa Bürosu’nda NATO ve Orta Avrupa İlişkileri alanında çalıştı.

Yorum yaz