YAŞAM

Çukotka'da, öldürülmüş kutup ayısı bulundu

Kutup ayılarını koruma uzmanı Viktor Nikiforov, Pazar günü Çukotskiy Denizi kıyısında öldürülen bir kutup ayısının bulunduğunu bildirdi.
Sitede oku

Tropikal bölgede doğan tek kutup ayısı Inuka öldü
Nikiforov yaptığı açıklamada "Bugün, 12 Ağustos'ta, Rirkaypiy köyünden gözlemciler, Çukotskiy Denizi kıyısının 23 kilometre batısındaki bir bölgede ölü bir genç kutup ayısı buldular. Bulunan kutup ayısı Rusya'nın Kırmızı Kitabında yer alan ve korunmaya alınan bir türe ait idi" dedi.

Kutup ayısının 2.5 yaşında olduğunu belirten Viktor Nikiforov, gözlemciler tarafından yapılan incelemede kutup ayısının vurularak öldürüldüğünü, vücutta mermi yaralarına benzer iki delik bulunduğunu kaydetti. Çukotka İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik birimlerinin bu ve öldürülen diğer kutup ayılarının faillerini bulmak için ellerinden geleni yapacağını umduklarını belirten Nikiforov, "2017' yılında rekor sayıda kutup ayılarını öldürme vakaları tespit edildi. Çukotka'nın Providen bölgesinde polis, bir konteynerde gizlenmiş altı kutup ayısı postu buldu. Habarovsk ve Amur bölgelerinde de birçok ayı postu bulundu. Bunun dışında Yamal Bölgesi'nde de öldürülmüş altı kutup ayısı kalıntısı bulundu" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz