GÖRÜŞ

Rus uzman: Türkiye, darbe girişimini hatırladığı için Venezüella’yı destekledi

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik suikast girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara’nın Venezüella'ya ilettiği dayanışma mesajlarını değerlendiren Rus uzman Lidovskoy, Türkiye’nin bu tutumunun 2016’da yaşanan darbe girişimiyle alakalı olduğunu belirtti.
Sitede oku

Venezüella Devlet Başkanı Maduro'ya bomba yüklü drone ile suikast girişimi
Moskova merkezli Hugo Chavez Latin Amerika Merkezi Genel Direktörü Yegor Lidovskoy, Sputnik'e verdiği röportajda Türkiye'nin Venezüella'ya ilettiği dayanışma mesajları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'ERDOĞAN, MADURO'NUN NASIL HİSSETTİĞİNİ ÇOK İYİ ANLIYOR'

Lidovskoy, "Türkiye'nin bu durumda Venezüella'yı destekleyerek çok dürüst ve doğru davrandığını düşünüyorum, zira Türkiye bu durumun ne anlama geldiğini çok iyi anlıyor. Hepimiz Temmuz 2016'da Türkiye'de darbe girişiminin yaşandığını biliyoruz ve bu girişimin izleri, yine ABD'yi işaret ediyordu. O zaman ABD, Türkiye'deki muhalif görüşlere sahip olan kişileri kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmeye çalışmıştı. Bu nedenle o (Erdoğan), Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun nasıl hissettiğini çok iyi anlıyor. Erdoğan, onu ve yaralı askerleri destekleyerek çok dürüstçe ve erkekçe davrandı. Onun yaptığı şüphesiz çok güzel bir jestti" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ VENEZÜELLA İÇİN ÖNEMLİ'

Erdoğan, Maduro ile görüştü
Venezüella'nın özellikle Türkiye'nin desteğine büyük değer verdiğini söyleyen Lidovskoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Venezüella'ya gelince, bu adım kendileri için de çok önemli. Zira bu destek, dünya arenasında büyük ağırlığı olan, en önemlisi de çok dürüst ve dengeli bir politika sürdüren dostane bir devletten gelen destek olma özelliğini taşıyor. Bu ülkenin desteğine güvenilebilir. Zira Erdoğan, söylediklerini tutarlı bir şekilde uygulamaya geçiren tutarlı bir kişi olduğunu kanıtladı ve şimdiye kadar hem Maduro, hem de Erdoğan defalarca Venezüella ve Türkiye'nin ikili ilişkilerini daha da geliştireceklerini açıkladı. Söz konusu açıklamalar, tek kutuplu düzenden, ABD'nin baskısından kurtulmaya, ABD'ye bağlı kalmadan kendi potansiyelini geliştirmeye çalışan dünya için son derece güncel. Elbette ki içindeki krize neden olan Washington'un ağır yaptırımlarının etkisi altındaki Venezüella'nın bulunduğu durumda Rusya, Türkiye ve Çin gibi ülkelerin desteği çok önemli".

Kalın'dan Maduro'ya destek mesajı: Stay strong mi amigo
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece, suikast girişimi nedeniyle Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile telefonda görüşerek, kendisine ve yaralanan askerlere geçmiş olsun dileğinde bulunmuştu.

Daha önce Dışişleri Bakanlığı da suikast girişimini kınayarak, Türkiye'nin Venezüella halkı ve Maduro'nun yanında yer aldığı mesajını iletmişti.

Yorum yaz