MULTİMEDYA

Antik kent Efes’e turist akını

Sitede oku

İzmir’in Selçuk İlçesi sınırları içinde yer alan Efes, her yıl ortalama 1.5 milyon kişinin ziyaret ettiği, Türkiye’nin en dikkat çekici antik şehirleri arasında yer alıyor.

Sputnik Antik Kent Efes'i anlatan görüntüleri derledi.

 

 

1 / 13
Antik dünyanın en önemli uygarlık, kültür, bilim ve sanat merkezlerinden biri olan Efes Antik Kenti, yerli ve yabancı turist akınına uğruyor.
2 / 13
Helenistik ve Roma Döneminin üstün kentleşme, mimarlık ve dini tarihine ışık tutan simgeleri barındıran Efes’te farklı dönemlere ait en üstün mimari ve kent planlama örnekleri bulunuyor.
3 / 13
Türkiye’nin en dikkat çekici antik şehirleri arasında yer alıyor.
4 / 13
Efes Antik Kenti’nde kazılar 100 yılı aşkın süredir devam ediyor.
5 / 13
Her biri görkemli mimari şaheser olan Celcus Kütüphanesi, Yamaç Evler, Antik Tiyatro, Kral Yolu ve çok sayıda arkeolojik eseri Efes’te en çekici yapılar arasında yer alıyor.
6 / 13
Kuruluşu MÖ 9,000’li yıllara uzanan Efes’te yapılan kazılarda Cilalı Taş Devri izlerine rastlanıyor.
7 / 13
Dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı’nın Efes’te yer almış olması kenti daha çok ziyaretçi çekmesini sağlamış.
8 / 13
24.000 kişilik kapasiteyle antik dünyanın en büyük açık hava tiyatrosu bulunuyor.
9 / 13
Tarih öncesi dönemden başlayarak Helenistik, Roma, Doğu Roma, Beylikler ve Osmanlı dönemleri boyunca yaklaşık 9000 yıl kesintisiz yerleşim görmüş ve tarihinin tüm aşamalarında çok önemli bir liman kenti ve kültürel ve ticari merkez olmuştur.
10 / 13
Zamanında bir liman kenti olması ticaret, kültür ve sanatta hızla ilerlemelerini sağladı.
11 / 13
Efes Antik Kentindeki Odeon, tiyatro biçimli 1400 kişilik bir alan. Günümüzde zaman zaman klasik müzik konserleri ve jazz festivallerine ev sahipliği yapıyor.
12 / 13
Tarihte tamamen mermerden yapılan ilk şehir.
13 / 13
Efes Antik Kenti girişleri ücretli olup bu yıl alınan ücret 40 TL’dir.
Yorum yaz