DÜNYA

Suudi Arabistan- Kanada krizinde 'yakın müttefik' ABD'den ilk değerlendirme

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Riyad’dan gözaltına alınan kişilerle ilgili daha fazla bilgi istedi ve gerekli yasal prosedürü uygulaması için çağrıda bulundu.
Sitede oku

Kanada'dan Suudi Arabistan'a yanıt: Kadın hakları için her zaman ayağa kalkacağız
Suudi Arabistan ile Kanada arasında diplomatik ilişkilerin gerilmesinin ardından ABD'den ilk tepki geldi.

Kanada ile Suudi Arabistan'ı ABD'nin 'yakın müttefikleri' olarak nitelendiren bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Suudi Arabistan hükümetinden aktivistlerin gözaltına alınmasıyla ilgili ek bilgi istedik" dedi.

Yetkili "Suudi Arabistan hükümetini gerekli yargı sürecine saygı duymaya ve davalarla ilgili bilgileri açıklamaya teşvike devam ediyoruz" diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan ile Kanada arasında diplomatik kriz: 24 saat süre verildi
Suudi Arabistan güvenlik makamlarının, bazı insan hakları aktivistlerini gözaltına almasının ardından Kanada'dan yapılan açıklamalar, iki ülke arasında diplomatik krize neden olmuştu.

Suudi Arabistan dün Kanada'nın Riyad Büyükelçisini istenmeyen kişi ilan ettiğini, ülkeyi terk etmesi için 24 saat süre verdiğini ve bu ülkeyle tüm ticari ilişkileri dondurduğunu duyurmuş, ayrıca Kanada ile eğitim, burs ve öğrenci değişimi programlarını da durdurduğunu açıklamıştı.

Riyad yönetimi, bu kapsamda aldığı kararlara ek olarak Suudi Arabistan Hava Yollarının, 13 Ağustos'tan itibaren Kanada'nın Toronto kentine uçuşları durduracağını ifade etmişti.

 

Yorum yaz