DÜNYA

TRT Diyanet, artık 'Diyanet TV' olarak yayın yapacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Faaliyetlerimize 'Diyanet TV' olarak inşallah devam edeceğiz. 2012'den beri Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) çok büyük desteğini gördük. Bundan sonra da her zaman desteklerini bekliyoruz" dedi.
Sitede oku

Diyanet, özel televizyon kanalı kurdu
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kendisine bağlı Diyanet Vakfı tarafından kurulan ve Türkiye tarihinde bir ilk olan 'Diyanet TV' adlı kanalı ziyaret etti.

Diyanet TV'deki çalışmalar hakkında bilgi alan Erbaş, Diyanet İşler Başkanlığı ile TRT'nin işbirliğiyle 2012'den beri 'TRT Diyanet' adıyla televizyon yayını yaptıklarını anımsatarak şunları söyledi:

'TRT'NİN DESTEĞİNİN DEVAMINI BEKLİYORUZ'

"Faaliyetlerimize 'Diyanet TV' olarak inşallah devam edeceğiz. 2012'den bugüne kadar TRT'nin çok büyük desteğini gördük. Bundan sonra da inşallah her zaman desteklerini bekliyoruz."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kıraathane, bizim medeniyetimizin en önemli unsurlarındandır
'DİYANET TV AMBLEMİ'

''Diyanet İşleri Başkanlığı sahih dini bilginin millete ulaştırılması için çaba sarf etmektedir. Televizyon ve radyolarıyla da buna büyük katkı sağlamaktadır. İnşallah bu katkıyı bugünden itibaren 'Diyanet TV' amblemiyle devam ettirecek."

'KURAN VE SÜNNET ÇİZGİSİNDE…'

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın millete hizmet ettiğini dile getiren Erbaş, şöyle konuştu:

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a göre Türkiye'deki deistler sapık
"Kur'an ve sünnet çizgisinde, milletimizi dini konularda bilgilendirme işini kanunlar Diyanet İşleri Başkanlığına vermiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı çeşitli birimleriyle bu işi yürütmektedir.''

'DİYANET MEDYA ŞİRKETİ KURDU'

Daha önce basına yansıyan haberlerden Diyanet TV adıyla kurulan kanalın, kamu yayıncılığı ilkelerinden bağımsız şekilde sadece RTÜK ilkelerine göre dini içerikli özel televizyon yayıncılığı yapacağı öğrenilmişti. Kurulan medya şirketinin, gazete ve dergi de yayımlayabileceği, sinema ve dizi filmler çekebileceği belirtilmişti.

Yorum yaz