DÜNYA

Irak'ta 2 Avrupalıya IŞİD üyeliğinden müebbet hapis

Irak'ta bir mahkeme, Fransız bir erkek ve Alman bir kadına 'IŞİD üyeliği' suçundan müebbet hapis cezası verdi.
Sitede oku

Irak'ta Türkiye vatandaşı 4 kadın IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle idam edildi
Irak'ta 58 yaşındaki Fransa vatandaşı Lahcen Gueboudj ve adı Nadia olarak verilen bir Almanya vatandaşı, başkent Bağdat'taki ceza mahkemesinde ayrı ayrı yargılandı.

Siyah çarşaf giyen Nadia, 'IŞİD'den kaçmak için' Suriye'den Irak'a geldiğini söyledi. Aralara sıkıştırdığı Arapça kelimeler dışında Almanca konuşan Nadia, annesi, kızı Yamana ve bir bombardımanda hayatını kaybeden zihinsel engelli kız kardeşiyle birlikte Türkiye'den Suriye'ye geçtiğini anlattı.

Irak'ta sadece 10 dakika süren IŞİD davalarında Türk kadınların aralarında olduğu 300'den fazla kişiye idam
Nadia'nın avukatı da müvekkilinin o dönem reşit olmadığını belirtti ve 'Suriye'de bir IŞİD'liyle evlenmesinin, yetişkin birinin aldığı bir karar sayılamacağını' vurguladı.

Öte yandan Fransız sanık Gueboudj, sorgulama sırasında verdiği ifadeleri reddetti, bu dili bilmediği halde Arapça yazılmış ifadeye zorla imza attırıldığını ima etti. Fransızca konuşan Gueboudj, "25 yaşındaki en büyük oğlum Nabil, Suriye'ye gitmemiş olsaydı Fransa'dan dışarı adımımı atmazdım" dedi. Gueboudj, "Onu bizimle beraber Fransa'ya dönmeye ikna etmek istedim" diye ekledi. Gueboudj de Suriye'ye Türkiye üzerinden gitmişti.

Mahkeme ise Nadia ve Guenoudj'yu 'IŞİD üyeliği' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

 

Yorum yaz