DÜNYA

ABD'li çocuklar ve gençler, başkanlık seçimlerine 'müdahale ediyor'

Kasım 2016'daki ABD başkanlık seçimlerini kaybeden Demokrat Parti'nin 8-16 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin ülkedeki seçim sistemini çökertmeye çalıştığı özel bir yarışma düzenlediği belirtildi.
Sitede oku

2016 ABD başkanlık seçimi
Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahale ettiği iddialarını en yüksek sesle dile getiren kesim olan Demokrat Parti, ilginç bir yarışma hazırladı.

The Verge'ün haberine göre Demokrat Parti'nin organize ettiği yarışmada çocuklar ve gençler, ABD'li eyalet valilerinin seçim sonuçlarını yayınladığı internet siteleriyle birebir aynı özelliklere sahip siteleri çökertmeye çalışıyor.

Söz konusu siteleri en kısa süre çökerten ve bu siteler için hacker saldırılarına karşı en iyi koruma stratejisini sunan yarışmacılar, 2.500 dolar ödül kazanıyor.

The Verge'e konuşan yarışmanın organizatörleri, "ABD'deki seçim sistemi o kadar kötü korunuyor ki, 8 yaşındaki çocuklar dahi bunları çökertebiliyor. Yarışma, bunu ortaya koymak için bu yaş kategorisindeki kişiler arasında düzenleniyor" dedi.

Organizatörler, yetişkin programcıların ise bu siteleri çökertme talebine güleceğini, zira bunun için çaba harcamaya gerek bile duymayacaklarını da kaydetti.

 

Yorum yaz