YAŞAM

KRV Eyaleti Başbakanı: Özil uyumun örneği

KRV Eyaleti Başbakanı Armin Laschet, Alman milli futbol takımından ırkçılık suçlamasıyla ayrılan Mesut Özil'i başarıya ulaşmış uyumun örneği olarak tanımladı.
Sitede oku

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakanı Armin Laschet, Bild am Sonntag gazetesine verdiği mülakatta Alman milli futbol takımından ırkçılık suçlamasıyla ayrılan Mesut Özil'i başarıya ulaşmış uyumun örneği olarak tanımladı.

Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı: Mesut Özil olayı içi boş bir tartışma
KRV Eyaleti Başbakanı, "Mesut Özil'in eriştiği inanılmaz bir başarı hikayesidir" diye konuştu.

Küçük bir kent olan Gelsenkirchen doğumlu Özil'in 'harikulade yeteneği sayesinde' başarı basamaklarını tırmandığını belirten Laschet, Özil'in Türk kökenine rağmen Türk yerine Alman milli takımında oynamayı tercih eden ilk dünya standartlarında futbolcu olduğunu söyledi. Bu yüzden başta Özli'in Türklerin ıslıklı protestolarına maruz kaldığını hatırlatan Laschet "Pek çok kişi bunu unuttu" dedi.

'ERDOĞAN'LA FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞ OLMASI BİR HATA'

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre, Özil'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la fotoğraf çektirmiş olmasının bir hata olduğunu belirten Laschet, "Ancak Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB) Almanya'nın Güney Kore mağlubiyetinden üç hafta sonra Özil'in Erdoğan'la fotoğrafının olduğunu fark etmesi Almanya'nın Dünya Kupası'ndan elenmesi konusunda absürt bir spor analizinden ibaret. Mesut Özil'in hala örnek bir spor kariyerine sahip olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan'la fotoğraf çektirdiği için eleştirilerin hedefi olan Özil, sessizliğini bozdu: Pişman değilim
KRV Eyaleti Başbakanı, Özil'i Gelsenkirschen'deki eski okuluna giderek göçmen kökenli ailelerin çocuklarını onlar için ne tür kariyerlerin mümkün olduğu konusunda bilgilendirmeye çağırdı.

Laschet tartışmaların gölgesine başlayan ve Almanya'da gündelik hayatta karşılaşılan ırkçılığı protesto eden #MeTwo hareketinin de yararlı bir girişim olduğunu söyledi.

"Almanya bir bütün olarak ırkçı bir ülke değil" diyen Laschet, ancak #MeTwo hareketine katılan insanların aktardıkları deneyimlerin "birlikte yaşarken karşılıklı olarak daha saygılı davranılması gerektiğini" gösterdiğine işaret etti.

Yorum yaz