DÜNYA

Kudüs’te Araplara İbranice eğitim imkânı

İsrail parlamentosu (Knesset), Kudüs’te yaşayan Araplar için İbranice lisans eğitimi alma imkânı sunan programı onayladı.
Sitede oku

İsrail’den Filistinlilere Ramazan’da Kudüs’e giriş yasağı
The Marker sitesinin yayınladığı haberde, projenin tutarının 260 milyon şekel (70.5 milyon dolar) olduğu, yetkililerin bu program sayesinde Kudüs'ün Arap mahallelerinden üniversite eğitimi gören öğrencilerin sayısını ikiye katlamayı planladığı kaydedildi. Haberde, şu anda kentteki üniversitelerde yalnızca 300 Arap öğrencinin eğitim gördüğü ifade edildi.

Şu anda çoğu Arap okulunda eğitimin Filistin Yönetimi'nin kabul ettiği programa göre yapıldığı açıklanan haberde, bu nedenle söz konusu okullardan mezun olanların İsrail'in verdiği olgunluk sertifikasını almadıkları ve İbraniceyi iyi bilmedikleri vurgulandı.

Haberde ayrıca hükümet yetkililerinin, İsrail'in eğitim sisteminde kullanılan malzemelerin Doğu Kudüs'teki Arap okullarında da kullanılması için kaynak ayırmayı planladığı, çocukların okul müfredatının dışında sanat ve spor eğitimi görebileceği ve iyi seviyede İbranice öğreneceği ifade edildi.

Yorum yaz