DÜNYA

CHP: Kurultay için yeterli imza toplanamadı

CHP Genel Merkezi, olağanüstü kurultay için gerekli olan 624 imzanın toplanamadığını açıkladı.
Sitede oku

24 Haziran'da yapılan çifte seçimin ardından CHP'nin gündemi olağanüstü kurultay. Parti içi muhalifler, dün olağanüstü kurultayın yapılabilmesi için 'yeterli sayıda' şeklinde açıkladıkları delege imzalarını genel merkeze teslim etti. 

AK Parti'den CHP'deki imza krizine yorum: Bu işin sonu kayyum
Teslimin ardından CHP'de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olan Muharrem Erkek, 'yeterli sayıda imza verilmediğini' açıkladı ve detaylı bilgilendirmenin daha sonra yapılacağını söyledi. Bu gelişmelerin ardından beklenen açıklama geldi.

NTV'nin elde ettiği bilgilere göre CHP Genel Merkezi, delegelerin yeterli imza vermediğini söyledi. Habere göre genel merkeze noter onaylı 614 imza gönderildi. Bu 614 imzanın 4'ünün mükerrer olduğu tespit edildi. 5 kişinin de artık delege olmamasına rağmen imza verdiğinin tespiti üzerine noter onaylı belge 605'e düştü.

Öte yandan imza veren çok sayıda delegenin de imzasını geri çektiği de iddia edildi. Bu kişilerin tespit edilmesinin ardından kesin imza sayısının açıklanacağı duyuruldu.

CHP'nin tüzüğüne göre delege sayısının yarısından bir fazla (624) delegenin imzasıyla parti olağanüstü kurultaya gidebiliyor. Parti yönetimi, yeterli sayıda imza olmaması durumunda kurultay yapılmayacağını söylemişti.

CHP'li Usluer: Biz Cumhuriyet Halk Partisi'ni, AK Parti yargısında tartıştırmayacağız
CHP'Lİ USLUER: 830 İMZA DA TESLİM ETSEK HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEYECEKTİ, İPE UN SERİLİYOR

CHP PM üyesi Gaye Usluer, konuya ilişkin olarak Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Genel merkezin açıklaması ve ardındaki detaylarla ilgili bilgim yok. Bize de resmi olarak tebligat yollamaları gerekecek. Biz dün saat 16.00'da belgeleri götürdük, genel başkan yardımcılarıyla sohbet ettik ve orada sorduk, genel merkeze gelen imza var mı, çeken var mı diye. Bize bilgileri olmadığını, bilgi veremeyeceklerini söylediler" dedi.

Usluer, şunları kaydetti:

"Biz 18.00'de ayrıldık, 10 dakika sonra 'Yeterli olmadığı' açıklaması yapıldı. Ben bunu samimi görmüyorum. Eğer samimilerse bize niye açıklamadılar; eğer yok ellerinde bilgi yoksa neden böyle bir açıklama yaptılar. Şu anda genel merkezden yapılan açıklama ipe un sermektir. Biz 630 noter tasdikli imzanın 622'sini tekrar kayıt altına alarak teslim etti. 830 imza da teslim etsek hiçbir şey değişmeyecekti. Siyasi partiler yasasında salt çoğunluğun yüzde 20'sinin imzasıyla toplanır diyor; tüzük ise yüzde 50+1. Bu tüzük zaten baştan başa antidemokratiktir, demokrasi garabetidir."

Usluer, ayrıca "Biz yargıya gitmeyeceğiz. Bunu hem delegelerin hem partililerin vicdanlarına bırakıyoruz" ifadesini kullandı.

 

 

Yorum yaz