DÜNYA

'Küresel silah pazarını Rusya'ya kaptırmaktan korkan ABD, NATO'daki müttefiklerine baskı uyguluyor'

Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkanı Viktor Bondarev, ABD'nin küresel silah pazarını Rusya'ya kaptırmaktan korktuğunu ve bu nedenle NATO'daki müttefiklerine baskı uyguladığını söyledi.
Sitede oku

‘ABD, süper güç pozisyonunu kaybettikçe NATO içindeki müttefiklerine daha fazla baskı yapıyor’
Sputnik'e demeç veren Bondarev, ABD'nin başta Türkiye olmak üzere NATO'daki bazı müttefiklerine silah alımı konusunda yaptığı baskıyı değerlendirdi.

ABD'nin silah pazarını Rusya'ya kaptırmaktan korktuğunun altını çizen Bondarev, "NATO'daki müttefiklerine tehdit veya rüşvet yoluyla baskı yapmak ABD için alışılmış bir durum. Rus silahlarının rekabet gücü, ABD'li muadillerine göre çok daha yüksek. Rus silahları, daha iyi taktik ve teknik özelliklere sahip. Ayrıca ABD, birinci el silah değil, kullanılmış ve hatta ıskartaya çıkarılmış silahları sevk ediyor" ifadelerini kullandı.

Alıcı ülkelerin ABD'deki durumu anladığını ve ABD'li tedarikçilerden uzaklaşarak Rusya'daki üreticilere yöneldiğini kaydeden Bondarev, S-400 füze savunma sistemleri için Rusya'yla anlaşma yapan Türkiye'nin yaptırım tehdidiyle karşı karşı olduğuna dikkat çekti.

Yorum yaz