DÜNYA

Bahçeli'den ABD'ye yaptırım tepkisi: Papaz isteyen, papaz vermeye de hazır olmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Türkiye'ye yönelik aldığı yaptırım kararını değerlendirdi. Bahçeli, "Yaptırım kararı, kepazeliğin somutlaşmış halidir" dedi. Bahçeli, "Papaz isteyen, papaz vermeye de hazır olmalıdır" diye konuştu.
Sitede oku

Türkiye'nin tehdit ve şantajla taviz koparılamayacak bir ülke olduğunu söyleyen Bahçeli, "ABD yönetimi haddini çoktan aşmış, kırmızı çizgiyi çoktan geçmiş, hakkında şaibe ve şayiaların zirve yaptığı tartışmalı bir Papaz uğruna müttefiklik müktesebatını hiçe saymıştır" ifadesini kullandı. 

ABD-Türkiye ilişkilerinde bir ilk: Washington ilk kez Türkiye'nin bakanlarına yaptırım açıkladı
'AYNEN MİSİLLEMEDE BULUNULMALI'

Bahçeli, kararı 'kepazeliğin somutlaşmış hali' olarak tanımladı. "ABD'nin yaptırım kararlarına aynen misillemede bulunulmalıdır" diyen Bahçeli, "Türkiye'ye parmak sallayanlara haddi bildirilmelidir" diye konuştu.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"ABD aklını başına devşirmeli, Türkiye'yi hafife alacak şuursuz ve sorumsuz davranışlardan derhal vazgeçmelidir. Papaz isteyen, papaz vermeye de hazır olmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi oyunu görmüş, ahlaksız oyuncuları tanımıştır. Ne Sayın Cumhurbaşkanı ne de bakanlarımız yalnız değildir. Parti olarak hükümetin ve devletin sonuna kadar yanında durduğumuz ve duracağımız herkesçe bilinmelidir."

Yorum yaz